Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα: Εορτολόγιο, γεγονότα, γεννήσεις, θάνατοι

Εορτολόγιο

Γιορτάζουν:

Ερμύλος, Ερμυλία, Στρατόνικος, Στρατονίκη.

Γεγονότα

1822: Η γαλανόλευκη σημαία καθιερώνεται ως επίσημο σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων κατά την A’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.

1898: Ανοιχτή επιστολή που αφορά την Υπόθεση Ντρέιφους δημοσιεύεται στην εφημερίδα «L’ Aurore», με τίτλο «Κατηγορώ», εκ μέρους του Εμίλ Ζολά προς τον πρόεδρο της Γαλλίας.

1930: Εμφανίζεται σε κόμικ για πρώτη φορά ο ήρωας Μίκυ Μάους

1980: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Πρασίνων στην Καρλσρούη της Δυτικής Γερμανίας, αποφασίζεται η δημιουργία ομοσπονδιακού κόμματος με τον τίτλο «Οι Πράσινοι» («Die Grünen»).

1991: H ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, έχει ως αποτέλεσμα την διακόπη του, από τον διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό με σκορ 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού . Έξω από το γήπεδο, ο νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού Παναγιώτου σκοτώνεται από φωτοβολίδα εν,ω ο αγώνας θα επαναληφθεί μετά ένα μήνα στη Ρόδο, όπου η ΑΕΚ θα νικήσει με σκόρ 1-0.

1992: Επίσημη Συγγνώμη από την Ιαπωνία προς τις γυναίκες της Κορέας, καθώς τις είχε εξαναγκάσει σε σεξουαλική δουλεία κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου.

Γεννήσεις

1859: Κωστής Παλαμάς, Έλληνας ποιητής

1910: Γιάννης Τσαρούχης, Έλληνας ζωγράφος.

1981: Γιάννης Χαρούλης, Έλληνας τραγουδοποιός και τραγουδιστής

Θάνατοι

1941: Τζέιμς Τζόις, Ιρλανδός συγγραφέας.

1993: Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Έλληνας ζωγράφος και συγγραφέας.

2018: Τζίμης Πανούσης, Έλληνας σατιρικός καλλιτέχνης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑ. Γεωργιάδης για αύξηση πληθωρισμού: Έχουμε μπροστά μας ένα τρίμηνο το οποίο ασφαλώς θα έχει μεγάλες πιέσεις
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ