Μετά την Ουκρανία, ποιες… χώρες θα έχουν σειρά;

της Φανούλας Αργυρού


Δεν είναι fake news, είναι γεγονός. Διαβάσαμε στις 18.3.2022 ότι ο Ρώσος πρέσβης στο Σεράγεβο, Ιγκόρ Καλαμπούχοφ, με δηλώσεις του στο κανάλι «Federalna» απείλησε τη Βοσνία με «ουκρανοποίηση» εάν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά που η χώρα εκδήλωσε την επιθυμία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

 

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η Μόσχα έχει το δικαίωμα να αντιδράσει στο σχέδιο της Βοσνίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα. «Δείξαμε ποιες είναι οι προσδοκίες μας στο παράδειγμα της Ουκρανίας», είπε ο Καλαμπούχοφ.

Δεν μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος ο πρέσβης της Ρωσίας, με τις απειλές του για εισβολή και κατά της Βοσνίας αν τολμήσει να προχωρήσει με αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ! Το ίδιο να αναμένουμε και από τον εν Κύπρω πρέσβη, κ. Οσάτσι, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Κύπρου…

Το ακούς, Αναστασιάδη; Μην τολμήσεις να κάνεις αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως εισηγούνται κάποιοι. Και όπως είχες υπόψη όταν έγινες Πρόεδρος, αλλά τράβηξες πίσω λόγω αντιδράσεων από «πατριωτικές δυνάμεις» και την κυρία Ζαχάροβα, γιατί θα βάλεις την ΚΔ στην ουρά για… ρωσική εισβολή! Εκτός και αν κάνεις κάποια δεσμευτική διμερή συμφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον και το Φόρεϊν Όφις της «εγγυήτριας» Βρετανίας να σε προστατεύσουν με τα αεροπλάνα της ΡΑΦ στις Βάσεις, έμπρακτα αυτήν τη φορά, και όχι μόνο με… ανθρωπιστικούς επιδέσμους και ΚΟΥΦΙΑ ψηφίσματα στον ΟΗΕ!


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣημαντική πρωτοβουλία από την ΠΑΕ Άρης
Επόμενο άρθροΝικητής στο Indian Wells ο Φριτζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ