ΟΑΣΘ : Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές των ΚΤΕΛ

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την Πέμπτη 14 Απριλίου. Η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε η απεργία να κριθεί παράνομη.

Το συνδικάτο καταγγέλλει εμπαιγμό και κοροϊδία για μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος είναι πως δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά ΚΥΑ.

Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές που εκτελούν τα ΚΤΕΛ στον νομό Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που εκδικάζεται η προσφυγή της διοίκησης για το εάν θα κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πεντάωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ την Παρασκευή, 8 Απριλίου. Στη στάση δεν κινούνταν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Για τη στάση η διοίκηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση. Σημειώνεται πως σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εχθές οι εργαζόμενοι του οργανισμού, ενώ εκδικάζονταν η υπόθεση.

Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 6 Απριλίου, το Συνδικάτο είχε συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Έτσι, για ολόκληρη την ημέρα οι λεωφορειακές γραμμές εκτελούνταν με προσωπικό ασφαλείας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠλεύρης: Ανησυχoύμε για την έξαρση ηπατίτιδας στο εξωτερικό – Δεν έχει βρεθεί κρούσμα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΆνθρακες οι υδρογονάνθρακες, άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ