Γ. Οικονόμου για το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»: Με σχέδιο εστιάζουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και στο περιβάλλον

oikonomou-gyp

Στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση συνεχίζεται με την προκήρυξη των πρώτων 15 Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που περιλαμβάνει ο 2oς κύκλος του Προγράμματος “Κωνσταντίνος Δοξιάδης”», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου και επισημαίνει: «Με σχέδιο εστιάζουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη & στο περιβάλλον».

Ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος:

Τάξη στον Χώρο – Προστασία του Περιβάλλοντος – Ασφάλεια Δικαίου

Σκοπός του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» είναι η ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για πάνω από το 70% της χώρας-όπου ο σχεδιασμός είτε δεν υπάρχει, είτε είναι παρωχημένος-με ασφάλεια δικαίου,προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό, πολιτιστικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες ΤΠΣ και ΕΠΣ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών. Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροAnthony Fauci: Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογούν τον προσωπικό τους κίνδυνο εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων COVID-19
Επόμενο άρθροΗ Ιβηρική λύση δίνει άμεσα χαμηλότερες τιμές ρεύματος και μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα χωρίς καμία δημοσιονομική επίπτωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ