Αναβλήθηκαν οι Ασιατικοί Αγώνες

Οι Ασιατικοί Αγώνες, μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, αναβλήθηκαν για απροσδιόριστη ημερομηνία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (06/05) από την κινεζική δημόσια τηλεόραση (CCTV). Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως ο λόγος της αναβολής, αλλά η Κίνα αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 που επηρεάζει αρκετές επαρχίες σε διαφορετικό βαθμό.

 

Οι αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν στην πόλη Χανγκζού, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σανγκάης, την πόλη που έχει πληγεί μακράν περισσότερο από το πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας και όπου ο πληθυσμός έχει περιοριστεί από τις αρχές Απριλίου.

«Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας ανακοίνωσε ότι οι 19οι Ασιατικοί Αγώνες, οι οποίοι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 10 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, αναβάλλονται», ανέφερε η CCTV στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo.

«Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση, χωρίς να υπάρξει αναφορά στην Covid-19.

Οι διοργανωτές, είχαν προγραμματίσει να εφαρμόσουν ένα σχέδιο πρόληψης του κορονοϊού, βασισμένο στο αντίστοιχο των πρόσφατων Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, που στέφθηκε με επιτυχία σε υγειονομικό επίπεδο.

Η Χανγκζού, που έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους, θα ήταν ήταν η τρίτη κινεζική πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ασιατικούς Αγώνες, μετά το Πεκίνο το 1990 και την Γκουανγκζού το 2010.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές του Κινήματος Αλλαγής: «Οι αντοχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαντλήθηκαν, απαιτούνται λύσεις τώρα»
Επόμενο άρθροΕπανεκκίνηση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ