Carletto magno, un italiano vero

του Περικλή Στέλλα


Μετά από  ένα πέσιμο με την βέσπα στην εφηβεία του το αριστερό του το φρύδι έμεινε μόνιμα τοξωτό. Πολλοί που δεν γνωρίζουν, θεωρούν ότι το βλέμμα του πολλές φορές είναι υποτιμητικό.

Πάντα συνηθίζει να λέει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς μία δουλειά αλλά μία καλύτερη ζωή. Το πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport αποδίδει στο απόλυτο τον Κάρλο Αντσελότι. ‘’Carletto magno, un italiano vero’’. Ο μεγάλος Καρλέτο, ένας αληθινός Ιταλός.

Από το Σάββατο το βράδυ, είναι εκ των πραγμάτων ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το champions League.Μετά το 2003 και το 2007 με την Μίλαν, ο 62χρονος Αντσελότι, πανηγύρισε το 2014 και το 2022 με την Ρεάλ Μαδρίτης και άφησε για πάντα πίσω του,τους μοναδικούς δύο που έχουν τρεις κατακτήσεις. Τον Μπομπ Πέισλι, που το κατέκτησε τρεις φορές με την Λίβερπουλ (1977, 1978, 1981), και ο Ζινεντίν Ζιντάν, με τα 3 τρία κύπελλα σερί με τους Μαδριλένους (2016, 2017, 2018).Εκτός του Champions Leagues, έχει κατακτήσει επίσης ένα Κύπελλο Intertoto το 1999, με τη Γιουβέντους, καθώς και τρία Ευρωπαϊκά Super Cups με Μίλαν (2003 και 2007) και Ρεάλ (2014).

Πρωταγωνιστές τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλοι από τους Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα και τελευταία ο Κλοπ. Ποτέ ο Κάρλο Αντσελότι, που όπου πήγε κατέκτησε πρωτάθλημα. Η εξήγηση απλή. Από μικρός είναι χαμηλών τόνων, δεν του αρέσει η δημοσιότητα, οι δημόσιες σχέσεις, η γκλαμουριά. Γιος τυροκόμου από την Πάρμα, ποτέ δεν απασχόλησε τα media. Στην βιογραφία του με τίτλο:’’Quiet leadership’’(Ήσυχη ηγεσία) που έχουν γράψει οι Κρις Μπρέϊντι και Μάικ Φορντ, ο Κάρλο Αντσελότι από μόνος του αποκαλύπτει την προσωπική του ζωή. Τον χωρισμό του με την πρώτη του γυναίκα Λουίζα Γκιμπελίνι, με την οποία έκαναν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι με τον γιο να είναι γυμναστής και βοηθός στην Ρεάλ Μαδρίτης και τον δεύτερο του γάμο με την Μαριάν Μπαρένα Μκλέι, γενημμένη στο Βανκούβερ του Καναδά. Γνωρίστηκαν όταν ο Αντσελότι ήταν στην Τσέλσι και η Μαριάν ήταν σύμβουλος της τράπεζας  Barclay στο Λονδίνο.

Ο Αντσελότι  δεν έγινε ποτέ θεατρίνος και χρήστης των social media σαν τους άλλους και δεν  αναφέρεται πουθενά στον ευρωπαϊκό τύπο ως ο καλύτερος. Δεν ήταν καν ανάμεσα στις υποψηφιότητες. Ο Carletto δεν είναι τέτοιος. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι κατάφερε με μία φάση να πάρει ένα ολόκληρο τρόπαιο, ξέροντας ότι δεν είναι καλύτερος από την Λίβερπουλ. Σχολιάζοντας τον τελικό, ένας εκ των κορυφαίων στελεχών της Gazzetta dello Sport, ο Στέφανο Μποριτζέλι, ανέλυσε τόσο απλά τη νίκη, όχι της Ρεάλ αλλά της εξαιρετικής σκέψης του Κάρλο Αντσελότι. Τι είπε; ‘’Η Λίβερπουλ, είναι ίσως η πιο γρήγορη ομάδα στην Ευρώπη και η καλύτερη στο transition game. Μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να την σταματήσεις και να την κερδίσεις. Και αυτόν τον τρόπο τον σκέφτηκε φέτος μόνο ο Αντσελότι. Εκμηδένισε το  transition game δίνοντας όλο το γήπεδο στην Λίβερπουλ, με την Ρεαλ να έχει εξαιρετικό αμυντικό σχεδιασμό και να την περιμένει. Ο Κλοπ και οι παίκτες της Λίβερπουλ αιφνιδιάστηκαν μια και αυτόματα έχασαν το μεγάλο τους όπλο, το όπλο τους αυτό αχρηστεύτηκε. Ο Αντσελότι βλέποντας την Λίβερπουλ να είναι παγιδευμένη στην παγίδα του, δεν άλλαξε τίποτα στην διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο πρόσωπα που κουράστηκαν. Το έκανε και για να κερδίσει χρόνο. Όσο για την άποψη του Κλοπ, ότι για να είναι  mvp ο τερματοφύλακας, κάτι πρέπει να συμβαίνει στην άλλη ομάδα είναι αστείο. Όπως ο σέντερ φορ είναι κομμάτι του παιχνιδιού, έτσι είναι και ο τερματοφύλακας.’’.


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροEDPR: Εξασφάλιση νέων PPAs για αιολικό έργο 124MW στη Βραζιλία
Επόμενο άρθροΤ. Θεοδωρικάκος για τουρκική προκλητικότητα: «Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και πανέτοιμοι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ