Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο
Οσμή τοξικότητας που όλοι γουστάρουν να αναπνέουν

takis-baltakos
ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟ

του Περικλή Στέλλα


Λίγες μόνο μέρες μετά την γενική συνέλευση της ΕΠΟ και την εκλογή νέου(άλλωστε δεν υπήρχε παρά μόνο ένας υποψήφιος)προέδρου, όλα κυλούν ομαλά, κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν κοιτάει και δεν παρατηρεί τα αυτονόητα. Η ζωή συνεχίζεται. Ο δε τύπος συνεχίζει την φιλοσοφία του οπαδισμού. Πάρτε μία γεύση:

Με αφορμή την επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ, ο πρώην διαιτητής, αλλά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας σχολίασε: «Δυο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα. Ο… Σαμαρικός, Μπαλτάκος, που τον βοήθησαν μέσω σωματείων και γνωριμιών, βαράει την Κρήτη και τον Μητσοτάκη μέσω του Υφυπουργού. Ο Μπαλτάκος είπε ότι θα ενεργήσει για να υπάρχει το αυτοδιοίκητο, ενώ όταν δεν ήταν, μιλούσε για αυτόνομο. Ο Υφυπουργός μιλά για αυτόνομο, ενώ δεν σέβονται το αυτοδιοίκητο. Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Θα υπάρχει οικογενειακός καβγάς μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη. Ντρέπονται να το πουν, το λέω εγώ».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαππάς,σχολίασε:’’ Ο κ. Μπαλτάκος εάν επελέγη σαν παράγοντας με επιτυχία στον αθλητισμό απέτυχε παταγωδώς. Ξεβράστηκε από τον χώρο. Τον έδιωξαν από το μπάσκετ ως αποτυχημένο. Επελέγη ως προσωπικότητα που έχει ρόλο διοίκησης στο πολιτικό γίγνεσθαι; Εγώ θυμάμαι πως η κοινωνία τον γνώρισε ως Γ.Γ. μίας Κυβέρνησης. Ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής. Τον άκουσαν να λέει πράγματα που σόκαραν. Να μιλάει για ένα μαύρο χέρι που να επηρεάζει τους δικαστές. Εμένα μου έχει και μία οσμή παρακράτους. Όπως γνωρίζετε ο γιος του ήταν διακεκριμένος στον χώρο για επεισόδια στα γήπεδα. Ελπίζω να έχει σταματήσει τώρα. Αυτό συζητάνε οι φίλαθλοι. Είναι δυνατόν αυτός να λύσει τη βία στα γήπεδα; Κλήθηκε ως delivery’’.

Η εφημερίδα του ΠΑΟΚ FORZA σχολίασε: Κακά τα ψέματα, από την ώρα που ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να ασχολείται με τον έλεγχο της ΕΠΟ, ο οποίος πέρασε στην ΑΕΚ, έχουν δοθεί πολλά πατήματα και ρεαλιστικά αφηγήματα στην απέναντι όχθη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου σχολίασε:’’ ‘’Μιλάμε για μια συνέλευση παρωδία χωρίς να ευθύνεται η διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα απαντήσει, ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο ταμίας, δεν υπάρχουν. Άρα είναι μια παρωδία. Το ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα αν και δεν είναι αυτά τα βήματα που θα περιμέναμε. Μία πραγματικότητα ακόμη είναι η τοξικότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, αυτούς τους μαϊντανούς που βγαίνουν και πουλάνε εκδούλευση.’’

Την ίδια στιγμή που ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοίνωνε ότι η διαιτησία θα επιστρέψει στην ΕΠΟ και πως ο υφυπουργός πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δεν ξέρει τι του γίνεται, ο υφυπουργός περνούσε νομοσχέδιο στην βουλή με το οποίο καθιερώνεται(καθιερώθηκε δηλαδή ήδη) η επαγγελματική διαιτησία. Να γελάς και να κλαίς μαζί. Όπως καταλαβαίνετε, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορείτε να αντιληφθείτε, τι λειτουργεί και πως λειτουργεί. Ποιοι επιλέγονται, ποιοι πραγματικά διοικούν και ποιο είναι το μέλλον. Δεν νοιώθεις απλά αποστροφή…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Στοχευμένη, άμεση ενίσχυση στους πολίτες για τα καύσιμα
Επόμενο άρθροΕπίσημα νέα ΑΜΚ για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ