Γ. Ψυχογιός: Σταματήστε το ξήλωμα του κράτους δικαίου και τα άθλια παιχνίδια εντυπώσεων στο προσφυγικό

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε ως εισηγητής της μειοψηφίας στη Βουλή επί της κύρωσης Κώδικα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Ο κος Ψυχογιός κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει να αναπαράγει το αφήγημά περί ανοιχτών συνόρων, περί μη φύλαξης των συνόρων, το οποίο αποτελεί προσβολή και στη χώρα και στους λιμενικούς που έκαναν πάνω από τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες διασώσεις στα χρόνια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιμένει στη ρητορική πραγματικών, και μη, προσφύγων, ξεκαθαρίζοντας ότι προφανώς οι Ουκρανοί είναι πρόσφυγες, αλλά υπάρχουν και πρόσφυγες που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και απολυταρχικά καθεστώτα από όλο τον κόσμο.

 

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τόνισε ότι παρότι πρόκειται για κωδικοποίηση, υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις, λάθη, και ατέλειες, με βασικό σημείο τον ορισμό της ευαλωτότητας, που άλλος είναι στο άρθρο 1, άλλος στο άρθρο 67 και άλλος στο άρθρο 72. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το νευραλγικό κομμάτι των συγγενών θυμάτων ναυαγίων δημιουργώντας συνειρμούς με κάποιες υποθέσεις στα νησιά, όπου αθωώνονται συγγενείς θυμάτων που διώκονταν, με τις διατάξεις για την ποινικοποίηση της διάσωσης, ως διακινητές..

 

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του κειμένου όπου γίνεται με προβληματικό τρόπο η κωδικοποίηση, όπως είναι η πρόβλεψη για τη δράση και το μητρώο των ΜΚΟ, η μεταφορά του ΠΔ για την προσωρινή προστασία αλλά και η παραμονή διατάξεων που στους δικαιούχους προσωρινής προστασίας δίνει δικαίωμα εργασίας ενώ στους αιτούντες άσυλο, που είναι υπέρτερο δικαίωμα,η πρόσβαση στην εργασία αναστέλλεται για έξι μήνες.

 

Ο κος Ψυχογιός κατέδειξε πως οι διατάξεις σε μεγάλο μέρος, επενδύουν στο δόγμα της ενεργητικής και παθητικής αποτροπής, καλλιεργούν το έδαφος για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και αλλοίωση του πνεύματος και του γράμματος των Οδηγιών.

 

Συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον κο Μηταράκη: «Είπατε εσείς μετά ότι η αυλαία του προσφυγικού-μεταναστευτικού έκλεισε. Άκουσον άκουσον. Ένα ζήτημα παγκόσμιο, δύσκολο, σύνθετο, πολυεπίπεδο, που έχει να κάνει με πολέμους, με συρράξεις, με ανισότητες, με επισιτιστικές κρίσεις, με κλιματικές κρίσεις, το τελειώσατε εσείς. Πώς το τελειώσατε τώρα; Κάνοντας δομές φυλακές χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά; Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ αδηφάγος γείτονας
Επόμενο άρθροΠροκαλεί ο Ερντογάν Ελλάδα Κύπρο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ