Κ. Μαυρίδης: Ίδια τιμωρία σε παραβάτες Διεθνούς Δικαίου στην Ουκρανία ή Κύπρο

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην συζήτηση για την «Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ μετά τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενώπιον εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί μια πράξη επιθετικότητας, με στόχο την βίαιη αλλαγή της ευρωπαϊκής έννομης τάξης και ασφάλειας. Ως ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και ανυποχώρητοι απέναντι σε τέτοια πράξη επιθετικότητας. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα και άμεσα με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, στη βάση κοινών κανόνων και με κοινούς μηχανισμούς άμυνας, όπως αναφέρεται στο έγγραφο «Στρατηγική Πυξίδα».

Κι όταν αναφερόμαστε σε κοινούς κανόνες, αυτοί αφορούν και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα.

Με κοινούς κανόνες, είτε ο εγκληματίας και εισβολέας είναι τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, είτε τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο, πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που απαιτεί την ίδια μεταχείριση και την ίδια τιμωρία.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνναλένα Μπέρμποκ ενόψει της άφιξής της στην Ελλάδα: Επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροEγκαινιάστηκε το Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ