Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Νέες ταινίες για όλα τα γούστα, blockbuster και ανεξάρτητα, αμερικάνικος και γαλλικός κινηματογράφος, κωμωδίες και δράμα, από την Πέμπτη 9 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

Jurassic World: Κυριαρχία

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν. Η δεύτερη τριλογία του “Jurassic Park” franchise ολοκληρώνεται με την “Κυριαρχία”, θεαματική περιπέτεια η οποία ενώνει τους πρωταγωνιστές της Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ με εκείνους της πρώτης, εμβληματικής ταινίας του 1993, δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λόρα Ντερν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Σαμ Νιλ. Πάντα σε σενάριο και σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου, όλα ξεκινούν τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της νήσου Νούμπλαρ. Οι δεινόσαυροι έχουν εξαπλωθεί στη Γη, ζώντας και κυνηγώντας πλέον μαζί με τους ανθρώπους. Αλλά αυτή η ισορροπία είναι απειλητικά εύθραυστη. Όταν διαταραχθεί, μια αγωνιώδης μάχη θα ξεκινήσει.

Μετρητής Καρτών

Ο Όσκαρ Άιζακ ως χαρτοπαίκτης με ένα ασύλληπτα αμαρτωλό παρελθόν. Ανανεωμένη δημοφιλία απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο βετεράνος Πολ Σρέιντερ (“Ακρότητες”), ο οποίος με το “Card Counter” όχι απλώς βρέθηκε να διεκδικεί στα 75 του χρόνια τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, αλλά σε αυτό σκηνοθέτησε έναν αστέρα πρώτης γραμμής όπως ο Όσκαρ Άιζακ. Ο Αμερικανός υποδύεται έναν πρώην στρατιωτικό ανακριτή, ο οποίος πλέον είναι ένας εμμονικός τζογαδόρος με χαμηλό ταβάνι. Πίσω από το χαρτοπαικτικό προσωπείο του, όμως, κρύβεται μια ανελέητη μάχη για εξιλέωση, συγχώρεση και ατελή κάθαρση.

Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα

Ασπρόμαυρο νεανικό δράμα του Ζακ Οντιάρ. Στη συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας που είναι γνωστή και ως “Ολυμπιάδες” και βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, γεννιέται ένα περίπλοκο ερωτικό… τετράγωνο. Η Εμιλί (Λουσί Ζανγκ) ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον Καμίλ (Μακίτα Σάμπα), ο οποίος όμως έλκεται από τη Νορά (Νοεμί Μερλάν), η οποία με τη σειρά της αναπτύσσει ιδιαίτερη σχέση με την cam girl Άμπερ (Τζένι Μπεθ). Ο κάτοχος Χρυσής Άρκτου Ζακ Οντιάρ (“Dheepan. Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα”, “Σώμα με Σώμα”), κινηματογραφεί ασπρόμαυρα τα σκαμπανεβάσματα της παραπάνω πολύπλοκης σεξουαλικής ισορροπίας, συνδυάζοντας φρεσκάδα και αισθητική αρτιότητα.

Χαμένες Ψευδαισθήσεις

Εφτά Σεζάρ για ένα γαλλικό ιστορικό δράμα, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Ο Λουσιάν είναι ένας νέος και άσημος ποιητής της Γαλλίας του 19ου αιώνα, με μεγάλες προσδοκίες. Έτσι, αφήνει το πατρικό του σπίτι στην επαρχία για να κυνηγήσει τα όνειρά του στο Παρίσι. Σύντομα θα βρεθεί χαμένος σε μια μεγάλη πόλη όπου κυριαρχεί ο νόμος του κέρδους και της υποκρισίας.

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο

Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Άριελ Γουίνογκραντ, ο οποίος ευθύνεται για την εμπορική επιτυχία της ταινίας “Το Κόλπο του Αιώνα”, επιστρέφει με μια τρυφερή ταινία που συνδυάζει τη συγκίνηση και το γέλιο με το ανθρώπινο δράμα. Πρωταγωνιστής ένας διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος διατηρεί σταθερή σχέση μονάχα με ένα πρόσωπο: τον γιο του. Και αυτή, όμως, προκύπτει από υποχρέωση, μιας και είναι νομικά αναγκασμένος να τον προσέχει, ενώ κατά τα άλλα η πατρότητα δεν βρίσκεται στις προτεραιότητές του. Η ζωή του παρουσιαστή πρόκειται να ανατραπεί πλήρως, όταν η πρώην σύζυγος και μητέρα του παιδιού του χάσει τη ζωή της, έχοντας λίγο πριν εξομολογηθεί πως δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού!

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Ρεσιτάλ (και Σεζάρ) κωμικής ερμηνείας από τη Λορ Καλαμί. Μήνες τώρα, η Αντουανέτ περιμένει πώς και πώς το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της Βλαντιμίρ. Τελευταία στιγμή εκείνος ακυρώνει: η γυναίκα του κανόνισε οικογενειακή εκδρομή στην οροσειρά Cévennes με γάιδαρο! Εγκαταλειμμένη, η Αντουανέτ αποφασίζει να  ακολουθήσει και αυτή το μονοπάτι. Όταν φτάνει εκεί, ο Βλαντιμίρ πουθενά, μόνο κάποιος Πατρίκ – ένας ανυπάκουος γάιδαρος – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της.

Προηγούμενο άρθροΣΑΤΑ: Αυξάνονται τα κόμιστρα των ταξί – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις
Επόμενο άρθροΑλλαγή ρότας από τον Ακάρ: Μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με την Ελλάδα με διπλωματικά μέσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ