Φινάλε με δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Η απόλυτη κυριαρχία του Μόντο Ντουπλάντις επιβεβαιώθηκε και στο Όρεγκον. Ο Σουηδός, που ζει και γυμνάζεται στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 6,21μ. στο επί κοντώ και πέτυχε σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κατάφερε έτσι να κατέχει το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στο αγώνισμα και να επίσης να είναι ο εν ενεργεία νικητής σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις, Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτό και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτό και κλειστού.

 

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 5,70 μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,87μ. και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 5,94 μ. και τα 6,00μ., που του εξασφάλισαν και το χρυσό. Έπειτα επέλεξε να βάλει τον πήχη στα 6,06 μ. για ρεκόρ αγώνων, το οποίο το πέρασε πολύ άνετα με την πρώτη προσπάθεια και μετά πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21 ύψος, όπου πέρασε πολύ ψηλά με τη δεύτερη προσπάθεια.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94 μ., ενώ το χάλκινο με το ίδιο ύψος, ο Φιλιπινέζος Ερνεστ Ομπιένα, το πρώτο της χώρας του στο αγώνισμα. Ο αθλητής πέτυχε και ρεκόρ Ασίας.

 

Η Αμουζάν πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. εμπ. με 12.12 και το πανηγύρισε ανάλογα.

Και αν η κατάρριψη ενός ρεκόρ από τον Ντουπλάντις ήταν κάτι αναμενόμενο, δεν ισχύει το ίδιο και για την περίπτωση της Τόμπι Αμουζάν. Η αθλήτρια από τη Νιγηρία τερμάτισε στον ημιτελικό των ψηλών εμποδίων σε 12.12 (0,9) και βελτιωσε το ρεκόρ της Κέντρα Χάρισον με 12.20, από το 2016.

 

Λίγο αργότερα η 25χρονη κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο, καθώς τερμάτισε πρώτη με 12.06 (2,5). Η Αμουζάν η οποία ήταν τέταρτη πριν τρία χρόνια στη Ντόχα μπήκε στον αγώνα έχοντας ατομικό ρεκόρ 12.40. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μπρίτανι Άντερσον (Αυστραλία) με 12.23 και το χάλκινο η Τζασμίν Καμάχο – Γκουίν (Πουερτο Ρίκο) με την ίδια επίδοση. Η κούρσα του τελικού ήταν συγκλονιστική, αφού και οι οχτώ αθλήτριες τερμάτισαν κάτω από τα 12.50.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Θ. Καράογλου στο πλευρό της Δομής «Εις το Όνομα του Άλκη»
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: 600 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων ανάκτησης και ανακύκλωσης στη χώρα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ