Αλ. Τσίπρας: «Η Θεσσαλονίκη πνίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά»

Χελβατζόγλου Έλενα

 

«Ήρθα με αυτοκίνητο και όχι με ταχύπλοο, δεν έπιασε βροχή». Με αυτά τα λόγια και καυτηριάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδωσε σήμερα (7/9) το παρών στο Μακεδονία Παλλάς στη συνάντησή του με φορείς και τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Από το 2019 και μετά ήταν χρόνια δύσκολα για όλους μας με τις συνεχόμενες κρίσεις. Μπορούμε να διπιστώσουμε ότι η χώρα συνεχίσει να βαδίζει σε ενα ασταθές μονοπάτι. Και κυριώς η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει μία τρομακτική πληθωριστική κρίση», τόνισε ο κος Τσίπρας.

«Το πιο μεγάλο θέμα είναι το πώς θα δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ασπίδα προστασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει τους τελευταίους 8 – 10 μήνες συνεχείς αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη. «Θα πρέπει να βρούμε τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις και να προστατευτεί η κοινωνία και τα δημοσιονομικά.» Προτείνοντας:

1. Να αντιμετωπιστεί άμεσα η κρίση της ακρίβειας, καθώς δεν είναι λύση να επιδοτεί το κράτος από τα δημόσια έσοδα, τα οποία αυξάνονται.

2. Να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα πρέπει να κάνει μια στροφή στην οικονομία της γνώσης, να επιχειρήσει αναπτυξιακό άλμα, να στραφεί στην παραγωγή, να αυξήσει την παραγωγικότητα της, να προχωρήσει σε μία διαδικασία αξιοποίησης των πόρων, την αειφόρο ανάπτυξη, την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να δούμε το μεγάλο ζήτημα της αυτάρκειας. Να δούμε και την επόμενη δεκαετία όχι μόνο το σήμερα και το αύριο.

3. Πώς θα μπορέσουμε με σχέδιο να αντιμετωπίσουμε και τη μείζονα κρίση, τη δημογραφική κρίση, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να προσελκύει και να συγκρατεί ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ποιότητας για τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει έναν τριετή απολογισμό του έργου για τη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία χρόνια έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη. Υποτιμά τις ανάγκες της πόλης και και τις δυνατότητες της. Η Θεσσαλονίκη που οραματιστήκαμε, η Θεσσαλονίκη ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη που δουλέψαμε να γίνει διακομιστικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο, νομίζω ότι έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα μεγαλόπνοα σχέδια και τις μεγάλες εξαγγελίες»

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνθελληνικό παραλήρημα από τον Ερντογάν και αυστηρή απάντηση της Αθήνας
Επόμενο άρθροΔύσκολη η επόμενη περίοδος για την ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ