Ένα παστίτσιο και ένα mute το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας

του Περικλή Στέλλα


Σας μεταφέρω χωρίς να αλλάξω ούτε μία τελεία το ρεπορτάζ από την συνεδρίαση της λίγκας που έγινε πριν από λίγες ώρες. Το ρεπορτάζ: ‘’ Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Super League 1 (διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης) μεταξύ του προέδρου του Βόλου, Αχ. Μπέου, και της αναπληρώτριας προέδρου της Λίγκας και αντιπροέδρου του Ατρόμητου, Κ. Κοξένογλου.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει το τελευταίο διάστημα τόσο η Super League, όσο και οι ΠΑΕ – μέλη της, η Κοξένογλου αναφέρθηκε σε αυτήν που εξέδωσε ο Βόλος για τη συνάντηση που είχε η ίδια και ο Κλάτενμπεργκ τον περασμένο Αύγουστο με τον επικεφαλής της επαγγελματικής διαιτησίας στην Premier League, τονίζοντας ότι είχε εξουσιοδοτηθεί για να λάβει μέρος.

Ο Μπέος απάντησε: Δεν είπα ότι δεν είχατε εξουσιοδοτηθεί, δεν ήρθατε για να φτιάξετε παστίτσιο. Η Κοξένογλου του ζήτησε να ανακαλέσει γιατί την προσβάλει και τόνισε ότι δεν γνωρίζει ούτε τις γνώσεις της, ούτε το βιογραφικό της. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Ευ. Μαρινάκης, ζήτησε και ο ίδιος από τον Μπέο να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη και στη
συνέχεια του αφαίρεσε το λόγο πατώντας το “mute”!.Όταν αργότερα ο Μπέος ξαναπήρε το λόγο ζήτησε συγνώμη και είπε ότι έκανε χιούμορ…’’(Πηγή:soccerplus.gr).

‘Έχει όμως και συνέχεια:’’ Μετά τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ από 5% σε 1%, με τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού, η Super League 1 θα επιδιώξει και την ανάλογη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ομοσπονδία από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τα συμβόλαια των προπονητών. Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ του συνεταιρισμού. Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να μειωθεί στο 1%, εξηγώντας πως ο Ολυμπιακός πληρώνει 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως τα τελευταία χρόνια, ενώ το συνολικό ποσό που έδωσε η Λίγκα για το 2020-21 ήταν 4,25 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ για το 2021-22, με την πρόβλεψη για το 2022-23 να είναι πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Εφόσον η ΕΠΟ δεν συμφωνήσει σε αυτό, θα πάει δικαστικά η Λίγκα “για να υποστηρίξουμε το δίκιο μας”.

Λίγκα εναντίον ΕΠΟ, Μαρινάκης εναντίον Μπαλτάκου, ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, Μπέος εναντίον Λιγκας. Τελικά Παστίτσιο,mute και εναντίον. Και αυτό συμβαίνει χρόνια. Δεν υπάρχει καμία γιατρειά, κανένα μέλλον. Έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία παρέμβαση η κυβέρνηση και έφερε FIFA και UEFA στην Ελλάδα για να μας βάλουν σε μνημόνια. Και όμως δεν συγκινείται κανείς και δεν θέλει κανείς. Ότι προτείνει ο Μαρινάκης είναι σκάρτο και πρέπει να ακυρωθεί. Ότι προτείνει ο Σαββίδης είναι σκάρτο και πρέπει να απορριφθεί. Ότι προτείνει ο Μελισσανίδης είναι σκάρτο και πρέπει να μηδενιστεί. Ότι προτείνει ο Αλαφούζος είναι σκάρτο και πρέπει να διαγραφεί.

Προηγούμενο άρθροKIDS LOVE CINEMA 2022
Επόμενο άρθρο1ο Διεθνές Wellbeingr Forum – H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ