Η ταπείνωση ενός ειδώλου

του Περικλή Στέλλα


Δυο περίπου λεπτά πριν από την λήξη της κανιονικής διάρκειας του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Τότεναμ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάγωσε το Ολντ Τράφφορντ,καθώς εκνευρισμένος αποχώρησε στα αποδυτήρια. Δεν γύρισε το βλέμμα του ούτε στα πιτσιρίκια(φαίνεται στην φωτο) που του έτειναν το χέρι για να τον χαιρετίσουν. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη στιγμή ταπείνωσης του μεγαλύτερου σύγχρονου ειδώλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και αυτό διότι ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, του είχε δώσει εντολή(δεν τον είχε συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα) να σηκωθεί για ζέσταμα προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τεν Χααγκ όμως έριξε στο ματς τους Μακτόμινεϊ, Ελάνγκα και Έρικσεν και αγνόησε τον Ρονάλντο, τον οποίο άφηνε να συνεχίζει το ζέσταμα.

Η μεγάλη νίκη επι της Τότεναμ πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η κίνηση του Τεν Χάαγκ αποδοκιμάστηκε μετά το τέλος του αγώνα και όχι η αποχώρηση του Ρονάλντο. Την κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, να αποχωρήσει από τον πάγκο, κλήθηκε να σχολιάσει ο Έρικ τεν Χααγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός επισήμανε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του και θα ασχοληθεί άλλη στιγμή με αυτό, καθώς ήθελε να χαρεί την νίκη της ομάδας του επί της Τότεναμ (2-0).«Θα ασχοληθώ με αυτό αύριο (Πέμπτη), όχι σήμερα. Τώρα γιορτάζουμε αυτή τη νίκη. Τον έχω δει, αλλά δεν έχω μιλήσει μαζί του», τόνισε ο Τεν Χααγκ.

Πριν από είκοσι μόλις μέρες ο παλιός και εμβληματικός αρχηγός της Γιουνάϊτεντ Ρόϊ Κιν μιλώντας  στο  Sky sports είχε τονίσει πως γενικότερα ο σύλλογος δεν σέβεται την ιστορία, την διαδρομή, την προσωπικότητα αλλά και την τεράστια αυτή φυσιογνωμία που λέγεται Ρονάλντο. Και αυτή πράγματι είναι η αλήθεια. Μετά και την κίνηση του αυτή, να αποχωρήσει από τον πάγκο,είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει μέλλον για τον Ρονάλντο στην Γιουνάϊτεντ. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Είναι η ταπείνωση ενός ειδώλου που αν μη τι άλλο δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στον προπονητή του και στο κόσμο. Είναι ίσως βέβαιο πως η κρίσιμη περίοδος κατάθλιψης που περνάει αυτός ο σούπερ αθλητής, θα χειροτερέψει πολύ περισσότερο. Φαίνεται επίσης βέβαιο πως το ματς με την Τότεναμ ήταν το τελευταίο του στην Γιουνάϊτεντ. Δεν ξέρω εάν θα αποδεχθεί την πρόταση του Μπέκαμ να πάει στην Αμερική(προσωπικά το θεωρώ απίθανο) αλλά σίγουρα θα αλλάξει  φανέλα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης για το θάνατο του Σταύρου Σαράφη
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: «Ο Δήμος Θερμαϊκού γίνεται “πρωτεύουσα της ελληνικής καινοτομίας” χάρη στο Thess Intec»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ