Κ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Ποιος «προστατεύει» τον Ερντογάν από κυρώσεις;

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 20-21 Οκτωβρίου 2022. Η συζήτηση διεξήχθη ενώπιον της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του εκπροσώπου της Προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου, του Τσέχου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο κ. Κ. Μαυρίδης αρχικά αναφέρθηκε στο κυρίαρχο θέμα που είναι η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και καθώς επιβάλλονταν τα απανωτά πακέτα κυρώσεων, επιμέναμε εξαρχής για την ανάγκη παράλληλης πανευρωπαϊκής απάντησης στις επερχόμενες επιπτώσεις, με κεντρικό στοιχείο την αλληλεγγύη. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε την ίδια συναντίληψη, όπως ενεργήσαμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοίταζε αλλού.»

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρίδης σχολίασε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Ευρ. Συμβουλίου επισημαίνοντας το εξής:

«Στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλώς περιλαμβάνεται συζήτηση για την κατάσταση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Περιλαμβάνεται επίσης το θέμα των σχέσεων μας ως ΕΕ με την Κίνα. Όμως, κύριο θέμα θα έπρεπε να είναι το πώς αντιμετωπίζουμε τον «Δούρειο Ίππο» (ξένων συμφερόντων) στην Ευρώπη, που είναι ο Ερντογάν με το καθεστώς του στην Τουρκία. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία όπου καταγράφονται οι παρανομίες και η επιθετικότητα του Ερντογάν.»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε δηκτικά:

«Διερωτώμαι πώς δεν έφτασε ακόμη η ώρα για επιβολή κυρώσεων και ποιο άραγε μακρύ χέρι προστατεύει το καθεστώς Ερντογάν;.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒήμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Προγραμμάτων Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ σε συνεργασία με το Perrotis College

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ