Υπερψηφίστηκε η Σύμβαση Παραχώρησης για το Θριάσιο

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κύρωση της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης του 2018 για την “Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο”.

Υπέρ της αρχής της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης με ανάρτησή του δήσωσε:

Η ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κέντρο logistics στη χώρα μπαίνει πλέον στον δρόμο της υλοποίησης.

Πρόκειται για μία επένδυση περίπου 160 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στα σημαντικά της επένδυσης είναι η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής και η σύνδεση με το εθνικό δίκτυο.
Πιστεύουμε στο σιδηρόδρομο και στις συνέργειες που παράγει.
Γι αυτό και υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων των τελευταίων δεκαετιών, ύψους 4,5 δις €.
Σε αυτό το πρόγραμμα έργων εντάσσεται και ο προαστιακός Δυτικής Αττικής με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια € που θα βγει σε λίγες μέρες στον «αέρα».
Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ταυτόχρονα, προχωράει και ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη.
Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τον ίδιο το ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και θα ενισχύει τα σιδηροδρομικά έργα που θα τη συνδέσουν με τη Θράκη και ύστερα τη Βουλγαρία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Με επενδύσεις σαν το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, οι επενδύσεις σε υποδομές αποκτούν μεγάλη προστιθέμενη αξία και θέτουν τη βάση για ισχυρή ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.)
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ