Ο Σέσνι των ρεκόρ και το… ψάρεμα του Μέσι

Δικαιώνοντας τη φήμη ενός εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων του κόσμου, όταν πρόκειται για εκτελέσεις πέναλτι, ο Βόιτσιεχ Σέσνι «νίκησε» χθες βράδυ (30/11) από τα 11 βήματα τον Λιονέλ Μέσι, στην αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αργεντινή για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Το κατά πόσον η απόκρουση του γκολκίπερ της Γιουβέντους είχε τελικά αξία είναι… συζητήσιμο, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε μεν με 2-0, πήρε δε την πρόκριση στην ισοβαθμία με το Μεξικό, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Αν η Αργεντινή άνοιγε το σκορ με το -άκρως αμφισβητούμενο- πέναλτι του Μέσι στο 39΄, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι.

Το βέβαιο είναι ότι ο Σέσνι μπήκε σε ένα πολύ κλειστό «κλαμπ» τερματοφυλάκων, που έχουν αποκρούσει δύο πέναλτι στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο (ο λόγος πάντα για την κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, όχι για τη διαδικασία των πέναλτι), καθώς είχε προηγηθεί η επέμβασή του στο ματς με τη Σαουδική Αραβία, με «θύμα» τον Σαλέμ Αλ Νταουσαρί. Μάλιστα, είναι ο δεύτερος Πολωνός που το καταφέρνει, μετά τον Γιαν Τομαζέβσκι το 1974, ενώ ανάλογο επίτευγμα έχει καταγράψει και ο Αμερικανός Μπραντ Φρίντελ, το 2002.

Μιλώντας στο πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι “TVP Sport”, και αφού εξέφρασε την άποψη ότι κακώς καταλογίστηκε εις βάρος του η «εσχάτη των ποινών», ο Σέσνι εξήγησε πώς… ψάρεψε τον Αργεντινό σούπερ σταρ: «Σε κάποια πέναλτι, ο Λεό κοιτάζει τον τερματοφύλακα και σε κάποια άλλα απλώς σουτάρει δυνατά. Ηξερα ότι, αν επρόκειτο να το χτυπήσει δυνατά, ήταν περισσότερο (σ.σ. πιθανό) στα αριστερά μου. Είδα ότι δεν σταμάτησε, οπότε πήγα (σ.σ. αριστερά), το διαισθάνθηκα και απέκρουσα».

Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του, ο 32χρονος Πολωνός τερματοφύλακας έχει πιάσει συνολικά 26 πέναλτι, τόσο με την εθνική ομάδα της χώρας του όσο και σε συλλογικό επίπεδο με τις Μπρέντφορντ, Άρσεναλ, Ρόμα, Γιουβέντους. Το ύψος του (1,96μ.), τα μακριά χέρια του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του τον βοηθούν, όχι μόνο να αποκρούει το πρώτο χτύπημα, αλλά αρκετές φορές να σώζει και το… ριμπάουντ, όπως συνέβη στον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία. Κι αν αρκετές από τις σωτήριες επεμβάσεις του έχουν χαρίσει βαθμούς στην εκάστοτε ομάδα του, οι αποκρούσεις πέναλτι σε δύο διαδοχικούς αγώνες του Μουντιάλ έστειλαν σε μεγάλο βαθμό την Πολωνία στους «16», για πρώτη φορά από το 1986.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜουντιάλ 2002- Στο… δρόμο για το 100ο γκολ, κυρίαρχο το 0-0, μόλις 14 στα 40 ματς με 3 ή περισσότερα γκολ
Επόμενο άρθροΑμφίβολος ο Ρονάλντο ενόψει Νότιας Κορέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ