Η Αγορά Μοδιάνο είναι ξανά εδώ!

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, η περίφημη Αγορά Μοδιάνο, επαναλειτουργεί και διεκδικεί την κεντρική θέση της στα δρώμενα της πόλης.

Στις 5 Δεκεμβρίου η ανακαινισμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων άνοιξε ξανά τις πύλες της για το κοινό της πόλης, εκατό χρόνια μετά τα πρώτα φιλόδοξα σχέδια του ιδρυτή της Έλι Μοδιάνο.

Στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης, η εμπορική κίνηση συναντάει την ιστορία και την σύγχρονη αρχιτεκτονική, προσφέροντας στους Θεσσαλονικείς ένα μοναδικό σημείο συγκέντρωσης, αγορών και διασκέδασης.

Στο εσωτερικό της Αγοράς οι επισκέπτες θα συναντήσουν ποικιλία καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο, χωρισμένα ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν. Μαναβική, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αυγοπωλεία, είδη μελιού, μαρμελάδες και ζαχαρώδη, ξηροί καρποί, κάβες κρασιών και μπύρας, τυροκομικά και αλλαντικά, όσπρια, παραδοσιακά παντοπωλεία, προϊόντα υγιεινής διατροφής γύρω από το ταχίνι και το χαλβά, μανιτάρια, φρέσκα ζυμαρικά, αρτοποιείο, μπουγάτσα, τσουρέκια και τυροπιτοειδή, σιροπιαστά, μπισκότα κάθε είδους, γλυκά και παγωτά, είναι μερικά από τα είδη που θα μπορέσει να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματα της κεντρικής αγοράς. Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί το 75% των επιχειρήσεων ενώ άμεσα αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί και οι υπόλοιπες ώστε να αγγίξουν συνολικά τις 65.

Ταυτόχρονα στο ισόγειο οι επισκέπτες μπορούν να δου και την έκθεση με φωτογραφίες από την ιστορική διαδρομή της Αγοράς Μοδιανο.

Στους δύο εξώστες της Στοάς, στο βόρειο και νότιο τμήμα υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης οι οποίες είναι ανοιχτές και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Στο επάνω μέρος λειτουργεί και το lounge deck, ένας χώρος συνάντησης με τραπέζια, καρέκλες και καναπέδες, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξαποστάσεουν, να δοκιμάσουν τα προϊόντα που έχουν αγοράσει αλλά και να παρακολουθήσουν εκδηλώσης πολιτισμού και γαστρονομίας που θα οργανώνονται σταδιακά.

Η Αγορά περιλαμάνει ακόμη για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών επτά κλιμακοστάσια και τρία ασανσέρ, ενώ στο εσωτερικό της παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους επισκέπτες.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης: πρώτες εικόνες από το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης
Επόμενο άρθρο«Σαν παραμύθι και σαν αλήθεια…» – Μια ιστορία για τους 3+1 Μάγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ