Τουρκία: Βομβιστική επίθεση με εννέα τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ – Τρομοκρατία βλέπουν οι αρχές

Τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 6.10 (ώρα Ελλάδας) στη νοτιοανατολική Τουρκία στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ σύμφωνα με τις αρχές. Οχτώ αστυνομικοί και ένας πολίτης έχουν τραυματιστεί. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ντιγιαρμπακίρ, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης επαρχίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Η επίθεση σημειώθηκε με την τακτική του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, που εξερράγη την ώρα που περνούσε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι “συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται δράστες του περιστατικού”.

Από πλευράς του, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωσε ότι “η γενική κατάσταση των τραυματιών μας που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία είναι καλή”, και τους ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο. Κουρδικές, ακροαριστερές καθώς και ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε βομβιστικές ενέργειες στην Τουρκία, και η αντίδραση της Άγκυρας, που έχει ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις σε κουρδικές θέσεις στη Συρία και το Ιράκ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Κωνσταντινούπολης αναμένεται σκληρή.

Τον περασμένο μήνα, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Δεκάδες ύποπτοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν.

Η Τουρκία κατηγόρησε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης.

Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)
Επόμενο άρθροA tribute to David Bowie Aφιέρωμα στον David Bowie από την Heroes tribute band

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ