Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για να υπάρχουν ρυθμίσεις και κανόνες για όλους χωρίς εξαιρέσεις και φωτογραφικές διατάξεις

Βουλευτική τροπολογία κατέθεσαν στο Σ/Ν του Υπ. Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πέτη Πέρκα, αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σκοπός της τροπολογίας είναι να επιλύσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις κυβερνητικές επιλογές, την καθυστέρηση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τις αποσπασματικές και μη αποτελεσματικές ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση. Η τροπολογία θέτει ως προτεραιότητα  την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού 1ου επιπέδου από το κράτος και την ισοτιμία στην τήρηση δυνατοτήτων δόμησης με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και τροποποιήσεις, με βάση τα μεγέθη των ιδιοκτησιών και τις χρήσεις γης. Χωρίς τέλος φωτογραφικές και αποσπασματικές ρυθμίσεις, αλλά με σεβασμό και του περιβάλλοντος αλλά και της περιουσίας των πολιτών.

Στις 9 Δεκεμβρίου έπαυσε η ισχύς της παρ.1 του άρθρου 40 του Ν.4759/2020, με την οποία η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να παραπλανήσει του ιδιοκτήτες, δίνοντας περιθώρια 2 ετών στην έκδοση οικοδομικής άδειας για τις εκτός σχεδίου περιοχές με παρεκκλίσεις. Κατάργησε παρεκκλίσεις που ισχύουν εδώ και χρόνια, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός!

Παρά τις διαβεβαιώσεις  Μητσοτάκη, Χατζηδάκη, Οικονόμου στο Ν.4759/2020, δεν προχώρησε ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου επιπέδου έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022, εφόσον δεν έχει συμβασιοποιηθεί ούτε ένα Πολεοδομικό Σχέδιο ΟΤΑ. Πέταξαν επίσης στα σκουπίδια το έτοιμο, από το 2019, πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η έπαρση, όσο και η ασυνέπειά τους, οδηγεί σήμερα  σε άνιση μεταχείριση των πολιτών, θίγοντας τη μικρή ιδιοκτησία και βάζοντας πλάτη σε συμφέροντα.

Με την τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθεται ως ορόσημο για την κατάργηση των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού 1ου  επιπέδου, ώστε να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες και όροι για όλους και ισότιμη μεταχείριση όλων αλλά και προστασία του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Μάχη για αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί οι πολιτικές Μητσοτάκη διευρύνουν ραγδαία τις ανισότητες
Επόμενο άρθροΈνας συναρπαστικός τελικός σε ένα κατάμαυρο μουντιάλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ