Η Αγία Σοφία και το συνεχές πολιτισμικό της πλιάτσικο!

Ιερομόναχος Αναστάσιος, «Η Μεγάλη του του Χριστού Εκκλησία».

του Στέλιου Κούκου


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν συνεχίζει να πανηγυρίζει για την… άλωση της Αγίας Σοφίας! Πριν από δύο μέρες και κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, διάβασε ένα ποίημα-προφητεία που παρουσιάζει τις ενέργειες του να λειτουργήσει ο ναός σαν τζαμί ως μια δεύτερη άλωση! Προφανώς ως δεύτερη άλωση της Πόλης και της Αυτοκρατορίας! Τι άλλο;

Λέει το ποίημα που διάβασε: «Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.
Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα…».

Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε τον ποιητή-προφήτη, αλλά και τον νέο… πορθητή για την φιλοφρόνηση! «Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ»! Μας συγκινεί ιδιαιτέρως η εκτίμησή σας για τον ναό μας και καταλαβαίνουμε γιατί κατά καιρούς θέλετε να τον ανακαταλαμβάνετε.

Πράγματι αξίζει τον κόπο! Ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται στα χέρια σας και έχετε και τα κλειδιά στις τσέπες σας, μπορείτε να κάνετε μερικές φορές πως δεν είναι δικό σας και να ξεκινάτε νέα εκστρατεία για την κατάληψή του! Έτσι, θα μπορεί ο κάθε πρόεδρος να πανηγυρίζει για τον θρίαμβό του και τις αλλεπάλληλες αλώσεις της Αγια-Σοφιάς, της Πόλης, της Αυτοκρατορίας.

Προφανώς, ο νυν πρόεδρος θεωρεί τον εαυτό του ως δεύτερο πορθητή και αυτό το χρησιμοποιεί για να… αλώσει και τις επικείμενες εκλογές! Μάλλον, όμως, πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση, γιατί όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ο τουρκικός λαός του γυρνά την πλάτη.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην δεύτερη… άλωση! Μια άλωση, λοιπόν, εν τω μέσω της κατάληψης, κάτι που μας θυμίζει τις ρωσικές μπάμπουσκες που μέσα στην μία περιέχονται πολλές άλλες και ανοίγεις την μία μετά την άλλη.

Και σίγουρα ο πρόεδρος της Τουρκίας ομολογεί ξεκάθαρα ότι κατέχει κάτι που δεν του ανήκει! Και αφού το ανακαταλαμβάνει σημαίνει πως δεν πιστεύει πως θα γίνει ποτέ δικό του! Και πώς άλλωστε να το πιστέψει; Αφού το ξέρει πολύ καλά, και αυτός και ο λαός του, πως δεν τους ανήκει. Ότι κατέχουν, το απέκτησαν διά πυρός και σιδήρου και για πλιατσικολόγημα! Τριήμερο ελεύθερο πλιατσικολόγημα της Πόλης είχε υποσχεθεί στους μαχητές του ο Πορθητής -ανάμεσά τους ήταν και πολλοί χριστιανοί. Και από τότε κρατά το πλιατσικολόγημα γιατί πρόκειται για… τούρκικο τριήμερο!


Πηγή pemptousia.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες – Ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές
Επόμενο άρθροΔυναμικό «ποδαρικό» στο νέο εκθεσιακό έτος με τη 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «Zootechnia»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ