Το ΤΕΠΑΚ διοργανώνει το καταληκτικό Συνέδριο του προγράμματος EDUCABILITY, με συντονιστή τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει το καταληκτικό Συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος  “EDUCABILITY: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Πληροφοριακής Παιδείας για Εκπαιδευτές και Βιβλιοθηκονόμους” με συντονιστή τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, μεταξύ 8:00 – 16:00, στο ξενοδοχείο «Pefkos City Hotel», στη Λεμεσό.

 

Το Συνέδριο σηματοδοτεί τη λήξη του προγράμματος αλλά και ένα σημαντικό ορόσημο για τη διάδοση της Πληροφοριακής Παιδείας μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ”Information Literacy Training Package”

 

Στοχεύει στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει τον ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο. Θα παρουσιαστούν ο σκοπός και τα αποτελέσματα του έργου, καθώς και το ηλεκτρονικό περιβάλλον μάθησης που προσφέρει 7 διαδικτυακά, ανοικτής πρόσβασης, διαδραστικά, “αυτορυθμιζόμενα” μαθήματα σχετικά με την Πληροφοριακή Παιδεία.

 

Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να ανακαλύψουμε βέλτιστες πρακτικές για να προσφέρουμε στους νέους τις δεξιότητες που αφορούν στις αναδυόμενες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας του 21ου αιώνα.

 

Το Συνέδριο καλωσορίζει τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητών και βιβλιοθηκονόμων, που ενδιαφέρονται για τη συνεχή επαγγελματική τους εξέλιξη στον τομέα της Πληροφοριακής Παιδείας, καθώς στις νέες αναδυόμενες παιδείες: Ψηφιακή Παιδεία (Digital Literacy), Παιδεία μέσω Κινητού (Mobile Literacy), Μέσα και Πληροφοριακή Παιδεία (Media and Information Literacy), Κριτική Πληροφοριακή Παιδεία (Critical Information Literacy), Παιδεία Δεδομένων (Data Literacy) και Παιδεία της Αειφορίας (Sustainable Development Literacy).

 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

 

Για εγγραφή στο συνέδριο πατήστε ΕΔΩ.

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ (ΚΑ2) και συντονίζει η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Συμμετέχουν επίσης εταίροι από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), την Σερβία (University of Novi Sad), την Ισπανία (Universidad Carlos III de Madrid) και την Κύπρο (- Center for Social Innovation).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο πατήστε ΕΔΩ.

 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming.

Προηγούμενο άρθροΤο ΟΧΙ μας ζεί και είναι εκεί
Επόμενο άρθρο«Με την περικοπή της 13ης σύνταξης χάθηκαν 4 δισ. ευρώ και τώρα ο Μητσοτάκης υπόσχεται 300 εκατ. – Ο Πάτσης είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την 1ης κατοικία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ