Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη άφησαν, στο χώρο του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαδηλωτές που πήραν μέρος στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, μετά από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, στην Καμάρα και στη συνέχεια σχημάτισαν μαζική πορεία, στην Εγνατία οδό, με κατεύθυνση δυτικά. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν μέχρι τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και μετά, άλλαξαν κατεύθυνση και επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Εγνατία, στο ύψος της Παναγίας Χαλκέων και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Μικροένταση σημειώθηκε και λίγο μετά το ξεκίνημα της πορείας.

– Σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν το «παρών» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους».

Προηγούμενο άρθροΣτις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το ΣΕΥ και τη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για Τουρκία και Συρία
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Το δίλημμα είναι: Ή ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων ή ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος, που θα δώσει προοπτική στον λαό»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ