“Το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης και της υγείας στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει η νέα ευρωκαταδίκη της Ελλάδας”

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα “Το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης και της υγείας στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει η νέα ευρωκαταδίκη της Ελλάδας», κατέθεσαν οι επτά (7) Βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στον αέρα της Θεσσαλονίκης και η έλλειψη σχεδίου και μέτρων αντιμετώπισης είναι οι λόγοι που οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Ερώτηση και Α.Κ.Ε. των Βουλευτών, η οποία είναι η έκτη (6η) στη σειρά των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις για την απουσία ενεργειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΥΠΕΝ που οδήγησαν στη δεύτερη καταδίκη της χώρας για ζητήματα ποιότητας της ατμόσφαιρας, καθώς είχε προηγηθεί μία ακόμη για την πόλη της Αθήνας.

Με την Ερώτηση οι Βουλευτές καταδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Παρά τις επισημάνσεις και προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά, κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα της αέριας ρύπανσης στην πόλη το οποίο συνεπάγεται άμεσες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη με τοξικότητα θέλει να αποκρύψει τις ευθύνες και τα ελλείμματά της
Επόμενο άρθροΔιασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ