Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό με τον παρασιτισμό συμφερόντων και γαλάζιων παιδιών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της μη συμμετοχής του ναζιστικού-μορφώματος του καταδικασθέντα της χρυσής αυγής στις εκλογές, έχει σημειώσει επίσης την καθυστέρηση της κυβέρνησης να παρέμβει αφού, έχει επιτραπεί εδώ και χρόνια στον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να προπαγανδίζει τις μισαλλόδοξες απόψεις του που προωθούν τη βία μέσα από τη φυλακή. Έχουμε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν επιτρέπονται τα νομοθετικά λάθη που επηρεάζουν τη δημοκρατία. Το ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος τροποποιήθηκε χρειάστηκε να τροποποιηθεί τρεις (3) φορές επιβεβαιώνει την κριτική μας», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe1» της Κεντρικής Μακεδονίας και στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με τους δημοσιογράφους, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη.

Πρόσθεσε πως στις εκλογές ο λαός θα επιλέξει ποια κυβέρνηση θα τού εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή και όχι την επιδίωξη Μητσοτάκη να βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία. «Είναι απαράδεκτο ο κος Μητσοτάκης να συνδέει τις εκλογές με την καρέκλα του. Το μόνο που έχει πάει καλά τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη για λίγους στην πλάτη της πλειοψηφίας. Είναι δυνατόν οι ελληνικές τράπεζες να απολαμβάνουν διπλάσιες αποδόσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μέσα στην κρίση και με τόσο υψηλά επιτόκια; Είναι δυνατόν τα δύο διυλιστήρια να έχουν 2,6 δισ. ευρώ υπερκέρδη σε ένα μόλις χρόνο και ενώ οι εταιρείες ενέργειας είχαν περί τα 3,5 δισ. ευρώ υπερκέρδη εν μέσω ακραίας κρίσης ακρίβειας;»

Στάθηκε στο πλιάτσικο στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τέσσερα (4) χρόνια: «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί εφαρμόζει πλιάτσικο τόσο στη δημόσια περιουσία με την πώληση κρίσιμων μονοπωλίων στην ενέργεια, όπως είναι το δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών), το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης (ΔΕΔΔΗΕ), όσο και στην ιδιωτική περιουσία με τον πτωχευτικό και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε ότι ο μόνος δυνατός τρόπος, η μόνη δυνατή λύση για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. «Στην εντολή που θα δώσει η κοινωνία με την ψήφο της στις κάλπες της 21ης Μάϊου θα κληθούν να «απαντήσουν» και να λάβουν θέση τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα. Δεν έχει κανένα νόημα η σεναριολογία όταν δεν έχει μιλήσει ακόμη ο ελληνικός λαός».

Ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ανακοινώσει το δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης και δεν τον αφορούν οι εμμονές του κ. Βαρουφάκη. «Είναι αλήθεια ότι η πρόταση συνεργασίας απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ διότι, το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου».

Σχετικά με την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα είπε: «Όσο και να προσπαθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, οι πολίτες ξέρουν πόσα χρήματα λιγότερα έχουν στο πορτοφόλι τους εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνουν την τραγική αυτή πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος τω πολιτών. Και η αγοραστική δύναμη είναι η τρίτη χαμηλότερη της Ευρώπης. Το 2022 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μισθωτοί βίωσαν 7,4% μείωση του πραγματικού μισθού. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά σαράντα (40) δισ. ευρώ και βλέπουμε μεγάλη αύξηση του ιδιωτικού χρέους σαράντα τέσσερα (44) δισ. ευρώ μαζί με την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, που είναι δεκαπλάσιο του 2019. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σχολίασε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό με τον παρασιτισμό που χαρακτηρίζει την δεξιά στην Ελλάδα: «Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας, της παιδείας και η ιδιωτικοποίηση ενεργειακών φορέων είναι νεοφιλελευθερισμός. Η τακτοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδιαλέγονται με το Μέγαρο Μαξίμου και η τακτοποίηση γαλάζιων παιδιών στις ΔΕΚΟ είναι Δεξιά Μητσοτάκη, δεν είναι φιλελευθερισμός αλλά παρασιτισμός».

«Χίλια ευρώ την ημέρα είναι η αμοιβή του κ. Στάσση στη ΔΕΗ που διόρισε ο κος Μητσοτάκης. Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η αισχροκέρδεια ακόμη και από την πρώην κατά πλειοψηφία δημόσια ΔΕΗ, με παχυλές αμοιβές και μπόνους για τα γαλάζια παιδιά στην πλάτη των καταναλωτών».

Αποδόμησε τέλος τα ψεύδη που αναπαράγονται ακόμη και μετά από επτά (7) χρόνια για δήθεν αύξηση του χρέους επί ΣΥΡΙΖΑ. «Τα στοιχεία του οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε το δημόσιο χρέος. Όσον αφορά το εισόδημα της μεσαίας τάξης που τάχατες μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό μειώθηκε κατά 1/3 από το 2010 στο 2014 και αυξήθηκε, λίγο βέβαια αλλά αυξήθηκε, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να κάνει επικοινωνία αλλά να βγάλει την Ελλάδα από την περιπέτεια των μνημονίων και την χρεωκοπία όπου την είχαν βάλει οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάστηκε το πάρκο Αιγυπτιάδη στην Καλαμαριά
Επόμενο άρθροΣυνέδριο στο ΕΚ για τη διαδικτυακή διδασκαλία στην Εκπαίδευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ