Συνέδριο στο ΕΚ για τη διαδικτυακή διδασκαλία στην Εκπαίδευση

Συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του χρηματοδοτούμενου από την Ευρ. Ένωση έργου ONLIFE Erasmus+ για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στη διαδικτυακή διαδικασία διδασκαλίας σε περιόδους πανδημίας, φιλοξένησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ). Συγκεκριμένα, το έργο ONLIFE στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σχεδίου κατευθυντήριων γραμμών και πολιτικών που θα υποστηρίζουν την προσαρμοστικότητα των εκπαιδευτικών στη διαδικτυακή διαδικασία διδασκαλίας στη Σχολική Εκπαίδευση μέσω της ανάπτυξης ανάλογων ικανοτήτων από τους εκπαιδευτικούς.

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στην σημασία των αποτελεσμάτων τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί απόδειξη ότι ένα πρόβλημα μπορεί να καταστεί ευκαιρία κι έτσι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ανάπτυξη εκπαιδευτικών δεξιοτήτων στην διαδικτυακή διδακτική διαδικασία στη Σχολική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια ανέφερε: «Εάν είχαμε αυτά τα αποτελέσματα σε ισχύ πριν από μερικά χρόνια, τα εκπαιδευτικά μας συστήματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρόσφατη πανδημία και συνεπώς οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη κρίση». Τέλος, ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο ρόλο του ως διαπραγματευτής για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ και τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε σθεναρά την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Η πρωτοβουλία για παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει στον Δρ. Γρηγόρη Μακρίδη (Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Προσανατολισμού Σταδιοδρομίας) εκ μέρους των 8 εταίρων που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του έργου. Οι εκλεκτοί ομιλητές ήταν από το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας (Πολωνία), το European Digital Learning Network – DLEARN (Ιταλία), το Eurogeo VZW (Βέλγιο), το Douka Ekpaideftiria AE-Palladion Lykeion-Doukas School (Ελλάδα), το Universitat de Barcelona (Ισπανία), την European Association of Career Guidance – EACG (Κύπρος), το Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” (Ρουμανία) και το Liceo Statale Ettore Majorana (Ιταλία).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό με τον παρασιτισμό συμφερόντων και γαλάζιων παιδιών
Επόμενο άρθρο19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ