COVID-19: «Η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λέει ο ΠΟΥ Access to the comments

Παρόλ’ αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειάζεται προσοχή καθώς ο φονικός ιός εξακολουθεί να πλήττει αρκετές χώρες του πλανήτη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της COVID-19.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση, οι ειδικοί τονίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας ότι η νοτιοανατολική Ασία και η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ κάθε εβδομάδα καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα και θάνατοι ανθρώπων από την COVID-19.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 δεν αποτελεί πια παγκόσμια απειλή για την υγεία. Δεν θα διστάσουμε να καλέσουμε τους ειδικούς να επαναξιολογήσουν την κατάσταση», είπε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Σημειώνεται πως μέσα σε τρία χρόνια, τουλάχιστον επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού ενώ η παγκόσμια οικονομία βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω των αυστηρών lockdowns.

Ο κ. Γκεμπρεγέσους είπε ότι πράγματι τον τελευταίο χρόνο η πανδημία βρίσκεται σε πτωτική τάση, με πολλές χώρες να έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. Εν συνεχεία εξέφρασε την λύπη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19 καθώς και για τις ζημιές που προκάλεσε ο ιός σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο ιός έχει αλλάξει τον κόσμο μας και μαζί του αλλάξαμε και εμείς» δήλωσε ο γγ του ΠΟΥ, κάνοντας λόγο και για τους κινδύνους που κρύβουν οι νέες παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ο ιός δεν είχε εξαπλωθεί πουθενά εκτός της Κίνας αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μέσα σε τρεισήμιση χρόνια πάνω από 764 εκ. άνθρωποι προσβλήθηκαν από την COVID-19.

Τουλάχιστον 5 δισ. πολίτες του κόσμου έλαβαν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στις ΗΠΑ η κατάταση έκτακτης ανάγκης θα λήξει στις 11 Μαΐου. Άλλα κράτη, κυρίως από την Ευρώπη έχουν εδώ και μήνες χαλαρώσει τα υγειονομικά μέτρα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜιλτ. Βαρβιτσιώτης: Στην «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή φόρων, αντιτάσσουμε την αύξηση των εισοδημάτων
Επόμενο άρθροΤΕΠΑΚ: Διαδικτυακή παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ