Ημέρες Καριέρας 2023 «Προσανατολίσου …ΕΑΠ»

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Ημέρες Καριέρας με τίτλο «Προσανατολίσου …ΕΑΠ» στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο οποίος επισήμανε ότι «Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μια ιδιαίτερη εκδήλωση για το ΕΑΠ καθώς θεωρούμε ότι ως Πανεπιστήμιο έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των φοιτητών και αποφοίτων μας την επόμενη μέρα. Οι πτυχιούχοι μας θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους κλάδους κατασκευών, τροφίμων, περιβάλλοντος, υγείας, τουρισμού, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και φιλοδοξούμε να συνάψουν συνεργασίες μαζί τους» και η εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κυρία Δήμητρα Αλεξίου η οποία ευχήθηκε η διήμερη αυτή εκδήλωση να ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές στους φοιτητές και απόφοιτους του ΕΑΠ.

Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) κυρία Χρυσάνθη Γεωργιάδου-Γρανούζη, τόνισε ότι «το ΕΕΘ στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα, έδωσε συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση και προσκάλεσε σε μελλοντική συνδιοργάνωση δράσεων ώστε να έχει συνέχεια η άριστη συνεργασία με το ΕΑΠ».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΑΠ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΑΠ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι «Οι Ημέρες Καριέρας ΕΑΠ διοργανώνονται για 2η συνεχόμενη φορά με μεγάλη επιτυχία, καθώς βλέπουμε ότι επιτυγχάνονται οι αρχικοί στόχοι που είναι η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η παροχή επαγγελματικών διεξόδων στους φοιτητές και απόφοιτους των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ, στους υποψήφιους ή κατόχους διδακτορικού διπλώματος και στους εκπαιδευμένους και εκπαιδευόμενους του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ΕΑΠ» και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΕΑΠ, Αναπλ. Καθηγητής Λεωνίδας Δουκάκης, σύμφωνα με τον οποίο «οι Ημέρες Καριέρας του ΕΑΠ χτίζουν γέφυρες συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εξυπηρετεί τους σκοπούς του Πανεπιστημίου και εκπληρώνει τους στόχους εξωστρέφειας».

Η 1η ημέρα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στη Δικτύωση μεταξύ των Αποφοίτων του ΕΑΠ. Τέσσερις απόφοιτοι Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ, επαγγελματικά καταξιωμένοι στο χώρο τους, περιέγραψαν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία, προκλήσεις που αντιμετώπισαν και δεξιότητες που απέκτησαν, ενώ έδωσαν συμβουλές στους φοιτητές και απόφοιτους του ΕΑΠ που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία για την  «Επιχειρηματικότητα με Επίκεντρο τον Άνθρωπο», από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Κοντονάσιου Ελένη.

Η 2η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη «Δικτύωση με τις Επιχειρήσεις», όπου 350 φοιτήτριες/τές και απόφοιτοι των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΑΠ, οι οποίοι αναζητούν εργασία είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή διά ζώσης με 70 εκπροσώπους 40 επιχειρήσεων, να καταθέσουν το βιογραφικό τους, να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν πάνω από 1.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ημέρες Καριέρας του ΕΑΠ συγκεκριμένα στο χώρο διενέργειας των συνεντεύξεων και ενημέρωση για τις ευκαιρίες που δίνει η εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 58χρονος που φωτογράφιζε ανήλικες σε κολυμβητήριο
Επόμενο άρθροΣυμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τον ΟΣΕ: «Έπεσαν οι υπογραφές για τεχνογνωσία και ασφάλεια»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ