Ανδρούλα Βασιλείου, μεταναστεύσετε προς Άδανα!

της Φανούλας Αργυρού


Σαν δεν ντράπηκε η Ανδρούλα Βασιλείου, (του Γιώργου Βασιλείου, εκείνου που οι Βρετανοί χαρακτήρισαν «χρήσιμο κεφάλαιο» (“precious asset“) γιατί έκανε ότι του ζητούσαν όταν με την βοήθειά τους εκλέγει πρόεδρος της ΚΔ), και έγραψε πως « χάρηκα να σας πω που πήραμε μόνο 4 πόντους από την Ελλάδα. Αρχίσαμε να απολακτιζόμαστε από τη μητέρα Ελλάδα…» (απογαλακτιζόμαστε, ήθελε να πει η… αμόρφωτη). Σημειωτέον, το τεσσάρι το έδωσε μια επιτροπή της ΕΡΤ, ενώ η ψήφος του κόσμου έδωσε 12 στην Κύπρο.

Ο δε πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, έγραψε: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στην Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους».

Το «χρήσιμο κεφάλαιο» εξυπηρετεί «οικογενειακώς» τα ξένα συμφέροντα. Συνειδητά, όπως έγραψε και ο συνάδελφος Άριστος Μιχαηλίδης («Φιλελεύθερος» 16/5/23) «…Και συνειδητά (συνειδητά, διότι δεν μπορώ να πω από βλακεία), παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας που δικαιολογεί τις παρανομίες της … ‘Αντε, απολακτιστείτε να ησυχάσουμε».

Όντως συνειδητά. Ο Ν. Κοτζιάς ίσως να μην γνωρίζει πόσο στόχο βρήκε. Υπενθυμίζω το βρετανικό σχέδιο του Σερ Κρίσπιν Τίκελ επί κεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού στο Φόρεϊν Όφις τον Φεβρουάριο του 1964, όταν σχεδίαζε «Το μέλλον της Κύπρου» με δύο κράτη. Στην προετοιμασία του έδαφος για μια τουρκική εισβολή ένας από τους κύριους στόχους του ήταν « η αποκοπή του ομφάλιου λώρου με την Ελλάδα»…

Τίποτα τυχαίο σ΄αυτό τον δίσμοιρο τόπο. Απολακτιστείτε εσείς, κυρία Ανδρούλα Βασιλείου, και τραβάτε προς Άδανα. ΄Ισως οι Βρετανοί την δεκαετία του 1940, όταν βράδυ μάζεψαν από την Χίο την οικογένεια Γιώργου Βασιλείου για προστασία πριν μπουν οι Γερμανοί, να τους μετέφερναν μια και καλή στην απέναντι όχθη…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: Να δώσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη μάχη για την αυτοδυναμία της ΝΔ
Επόμενο άρθροΒαρβιτσιώτης: Ο λαός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη εντολή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ