Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – H.E.R.O.

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – H.E.R.O. υπέγραψαν στις 18 Μαΐου 2023, Συμφωνία Συνεργασίας με σκοπό την παραχώρηση των δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής “MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD” ως εθνικό διαγωνισμό, καθώς και την εκπροσώπηση του εμπορικού σήματος της εκδήλωσης στην Κύπρο.

 

Η Συμφωνία Συνεργασίας περιγράφει το στρατηγικό πλαίσιο της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας και εδραιώνει την δέσμευση των δύο μερών για την διεύρυνση του δικτύου συνεργασίας και την προώθηση των εξελίξεων στον τομέα της ρομποτικής. Στόχος της Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής είναι να καλλιεργήσει στους διαγωνιζόμενους τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ ταυτόχρονα διδάσκεται μέσω της αθλητικής ρομποτικής, η μηχανική, ο προγραμματισμός, τα μαθηματικά, η φυσική.

 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – H.E.R.O. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2021 στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEAM στην Ελλάδα. Αντικείμενο του H.E.R.O. είναι η διοργάνωση Παγκόσμιων Διαγωνισμών Ρομποτικής στην Ελλάδα, καθώς και μη κερδοσκοπικές δράσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ κ.α. στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και του STEAM.

 

Τη Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος ο Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – H.E.R.O. ο κ. Μάνος Βελιδάκης, Πρόεδρος του οργανισμού.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση που θα μπει ανάχωμα και εμπόδιο, στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας, του κυρίου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΠως επηρεάζονται τα συμφέροντα του Ελληνισμού με την επανεκλογή του Ερντογάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ