O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην 7η Σύνοδο Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου, στην Πάφο

Την πρόθεσή του να διορίσει Σύμβουλο για την Προώθηση θεμάτων που αφορούν την πολυπολιτισμικότητα, την αποδοχή και τη διαφορετικότητα εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη και χαιρέτισε το 7ο Συνέδριο Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στην Πάφο.

Στον χαιρετισμό του στη Σύνοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων: «ως Κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις πλατφόρμες νέων που προωθούν τις διαπολιτισμικές επαφές, τον πλουραλισμό, την προσβασιμότητα, τη διαφορετικότητα και την αστική, κοινωνική και πολιτική ισότητα και να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές τους».

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ως πατέρας τεσσάρων παιδιών γνωρίζει πολύ καλά τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και σημείωσε: «έχουμε την υποχρέωση να προωθήσουμε ενεργά και αποτελεσματικά τη συμβολή της νεολαίας σε βασικές διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής του στην προώθηση της χειραφέτησης των νέων, της ισότητας των φύλων και της διαφορετικότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη συμπερίληψη στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, πολιτικών για την ενίσχυση του ρόλου της νεολαίας στην Κύπρο, για τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας, καθώς και για την εκπαίδευση νέων σε θέματα πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί, επίσης, η παροχή ίσων ευκαιριών σε θέματα που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και την εκπαίδευση.

Επισήμανε, ακόμα, ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας νεολαίας που θα διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία των νέων με την Προεδρία, αφού «η φωνή των νέων πρέπει να ακούγεται και ένα σημαντικό βήμα για να γίνει αυτό είναι η συμμετοχή τους σε δημοκρατικές διαδικασίες, σε εκλογές, ώστε να εκπροσωπούνται και να εισακούγονται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι ο ίδιος ως πατέρας τεσσάρων κοριτσιών είναι πολύ ευαίσθητος σε θέματα ισότητας των φύλων, προσθέτοντας ότι ακόμη έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές μορφές ανισότητας που εξακολουθούν να υφίστανται, υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα ισότητας των φύλων είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι στα Υπουργεία και στα Υφυπουργεία εφαρμόζονται πολιτικές οριζόντια, σημειώνοντας ότι, πέραν του διορισμού Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων, ορίστηκαν λειτουργοί στα Υπουργεία/Υφυπουργεία που είναι υπεύθυνοι για την προώθηση της ισότητας των φύλων στους αντίστοιχους τομείς τους.

«Η ενίσχυση της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ενθαρρύνει την αποδοχή και τον πλουραλισμό, ενώ τόνισε παράλληλα τη βαρύτητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στην εισαγωγή πολιτικών ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρίες.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησής του είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων και η ενθάρρυνση της αποδοχής ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, σωματικών ικανοτήτων, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, ιδεολογιών και κοινωνικο-οικονομικού στάτους, και υπογράμμισε «σκοπεύω να διορίσω πολύ σύντομα Σύμβουλο για την Προώθηση της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Η στέγαση είναι τεράστιο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα
Επόμενο άρθρο15ετές ομόλογο: Το Δημόσιο θα δανειστεί 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,45%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ