Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Φόρουμ Νεολαίας του ΕΚΝ Κύπρου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Φόρουμ Νεολαίας του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου στις 21-23 Ιουλίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος. Θέμα του φόρουμ ήταν: «Πηγάζοντας από το παρελθόν, Εφοδιάζοντας το μέλλον: Αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα».

Το συνέδριο συγκέντρωσε πέραν των 125 συμμετεχόντων, ηλικίας 17 με 25 και παρείχε μια πλατφόρμα στους νέους συνέδρους για την ανταλλαγή απόψεων και την συναναστροφή με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Στις επιτροπές συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα προσβασιμότητας, ισότητας των φύλων, καθολικής εκπαίδευσης και ίσων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, υιοθετώντας το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι νέοι συμμετέχοντες παρουσίασαν πορίσματα των συζητήσεων τους στη Γενική Συνέλευση και έπειτα από παραγωγικό διάλογο ενέκριναν τα ψηφίσματα των αντίστοιχων επιτροπών.

Tην εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Νίκος Χριστοδουλίδης και έθεσε υπό την αιγίδα του το συνέδριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Αποσκοπώντας στην ολιστική παιδεία των νέων και στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας ως προς την διαφορετικότητα, την συμπερίληψη και τον αλληλοσεβασμό, το συνέδριο αποτελεί μέσο για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την προώθηση δημοκρατικών αξιών. Αντλώντας από την εμπειρία της ανθρωπότητας και όσα έχουμε μάθει από το παρελθόν, εξοπλίζουμε μια νέα γενιά Ευρωπαίων η οποία διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον και δεν αποδέχεται τις διακρίσεις».

Έχοντας ολοκληρώσει μια εκ των δύο μεγαλύτερων ετησίων του δράσεων το ΕΚΝ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες σε όσους έχουν στηρίξει το έργο του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας Κύπρου και του Χορηγού Επικοινωνίας ant1live για την συνεχή υποστήριξη τους.

Μέλος πανευρωπαϊκού δικτύου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου – European Youth Parliament (EYP) Cyprus είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός και πολιτικά ανεξάρτητος οργανισμός ηγούμενος από μία ομάδα νέων εθελοντών με το όραμα την δραστηριοποίηση των νέων στα πολιτικά δρώμενα. Το ΕΚΝ Κύπρου ιδρύθηκε το 2006 και είναι μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου, το οποίο εκτείνεται σε 40 διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη. Ο Oργανισμός δηλώνει πως αποστολή του αποτελεί η προώθηση του εθελοντισμού, της ενεργούς πολιτότητας και της εμπλοκής στα κοινά.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΝ Κύπρου μπορείτε να βρείτε στο προφίλ του οργανισμού στο Facebook – European Youth Parliament Cyprus – EYP Cyprus. Αν επίσης ενδιαφέρεστε να στηρίξετε την δράση του ΕΚΝ Κύπρου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eypcyprus.com.

Partner: Bank of Cyprus, Media Partner: ant1live, Golden Sponsors: Genesis Pharma Silver Sponsors: XMTrade, Co-organizer: Neapolis University Pafos


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦώτο Άλμπουμ – ΠτΔ – Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής
Επόμενο άρθρο«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά ούτε και η κοινωνία έχει την πολυτέλεια του χρόνου – Έχουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε τάχιστα στην ανασυγκρότησή μας ώστε να εκφράσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις και ανάγκες»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ