Οι ξένοι φοιτητές της Αυστραλίας αναγκάζονται ξοδεύουν 400$ κάθε φορά που επαναλαμβάνουν τις εξετάσεις για το IELTS

Οι διεθνεις φοιτητές στην Αυστραλία ισχυρίζονται πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων επειδή τα πανεπιστήμια έχουν οικονομικά συμφέροντα από τις εξετασεις γλωσσομάθειας, ενώ οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα έχει «ξενοφοβικούς τόνους».

Οι διεθνείς φοιτητές ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια σε υποχρεωτικά τεστ αγγλικής γλώσσας που λήγουν μετά από δύο χρόνια – ακόμα κι αν έχουν ολοκληρώσει πτυχία στα αγγλικά και έχουν ζήσει στην Αυστραλία για χρόνια.

Οι μαθητές λένε ότι είναι απογοητευμένοι και πιστεύουν ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των οργανισμών που θέτουν τους κανόνες και διαχειρίζονται το τεστ.

Για να υποβάλουν αίτηση για αυστραλιανή βίζα, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να περάσουν ένα από τα πέντε αποδεκτά τεστ αγγλικής γλώσσας. Αλλά ακόμα και αφού τα περάσουν και ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Αυστραλία, πρέπει να ξαναδώσουν τεστ για να εισέλθουν σε κάποιους χώρους εργασίας ή να πραγματοποιήσουν περαιτέρω σπουδές στην Αυστραλία, όπως μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Για παράδειγμα, οι ξένοι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει πτυχία νοσηλευτικής στην Αυστραλία πρέπει να περάσουν ένα άλλο τεστ αγγλικής γλώσσας για να εγγραφούν στην Αυστραλιανή Υπηρεσία Ρυθμίσεων Ιατρών Υγείας.

Οι περισσότεροι μαθητές δίνουν εξετάσεις για το International English Language Testing System (IELTS), το οποίο χρησιμοποιείται από 11.000 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και ανήκει από κοινού από το British Council, το Cambridge University Press and Assessment και την αυστραλιανή εταιρεία IDP Education το οποίο κοστίζει 400$ Αυστραλίας.

Η IDP Education είναι μια κορυφαία εισηγμένη εταιρεία στις 100 ASX και 19 δημόσια πανεπιστήμια της Αυστραλίας είναι μέτοχοι σε αυτήν.

Μεταξύ αυτών είναι η Ομάδα οκτώ μελών του Πανεπιστημίου Monash, το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, το UNSW και το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. Οι ανώτεροι ηγέτες του IDP περιλαμβάνουν ένα μέλος του συμβουλίου σε ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο και έναν αντιπρύτανη.

Ταυτόχρονα, τα πανεπιστήμια είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του IDP, καθώς είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που παρέχει βοήθεια για την επιλογή μαθημάτων, αιτήσεις βίζας και εισδοχής και συμβουλές στέγασης.

Μια κυβερνητική έρευνα για τη διεθνή εκπαίδευση έχει προτείνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εποπτεία της ευθύνης των πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς παράγοντες.

Αναφορικά με το IELTS, τα πανεπιστήμια δημιουργούν μια εταιρεία που έχει πανεπιστήμια ως μετόχους. Τα ιδρύματα αποκομίζουν επίσης, ανταμοιβές από τα εκατομμύρια κέρδη που προκύπτουν από το IELTS. .

Ο Yusef, ο οποίος χρειάστηκε να πληρώσει 1.600 δολάρια σε τέσσερις δοκιμασίες IELTS, κατά τη διάρκεια της οκταετούς παραμονής του στην Αυστραλία, πιστεύει ότι πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων.

«Πρέπει να υποβληθείς ξανά και ξανά στη δοκιμασία από την οποία τα πανεπιστήμια αποκομίζουν μερίδιο»,αναφέρει. «Υπάρχει σαφής σύγκρουση συμφερόντων».

Η εκπρόσωπος των Πρασίνων για την εκπαίδευση, Mehreen Faruqi, είπε ότι ο εξαναγκασμός των αλλοδαπών φοιτητών που «πληρώνουν ήδη μια περιουσία» για να σπουδάσουν στην Αυστραλία, να επαναλάβουν τα τεστ είναι «ακόμα ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Αυστραλία αντιμετωπίζει τους ξένους φοιτητές, σαν αγελάδες που πρέπει να αρμέγονται για μετρητά».

«Η επιμονή σε πολλά τέτοια τεστ, ακόμη και για μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα αγγλικά, έχει ξενοφοβικό υπόβαθρο και σαφώς υπονομεύει τους μαθητές που δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρικη τους γλώσσα».

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέμεινε αφοσιωμένη στη χρήση των απαιτήσεων της αγγλικής γλώσσας για τη «διαχείριση του κινδύνου μετανάστευσης» και για «να διασφαλίσει ότι οι κάτοχοι βίζας μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην αυστραλιανή κοινότητα».

«Έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια από τη ζωή μας και πολλά χρήματα, μας δίνουν ένα πτυχίο το οποίο δεν το δέχονται ως απόδειξη ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε στην αγγλική γλώσσα», λέει ο Yusef.

«Το πτυχίο από μόνο του, θα έπρεπε να είναι αρκετή απόδειξη ότι ο φοιτητής μπορεί να επικοινωνήσει».

Τα πανεπιστήμια γενικά απαιτούν από τους φοιτητές να λάβουν 6,5 στα 9 στα τεστ IELTS προκειμένου να σπουδάσουν σε αυστραλιανά ιδρύματα και να πετύχουν βαθμολογία τουλάχιστον 6 σε κάθε ενότητα, έως και 7,5 για πιο εξειδικευμένα μαθήματα.

Η διάρκεια του IELTS είναι γενικά δύο χρόνια στην Αυστραλία, αλλά μπορεί να ισχύει για τρία χρόνια για αιτήσεις μετανάστευσης.

Στον ιστότοπό της, το IELTS σημειώνει: «Με βάση τη γνωστή έννοια της απώλειας της δεύτερης γλώσσας… οι συνεργάτες του IELTS προτείνουν μια περίοδο ισχύος 2 ετών για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ εναπόκειται σε κάθε οργανισμό να επιλέξει μια περίοδο εγκυρότητας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους».

https://www.theguardian.com/australia-news/2023/jun/25/australia-international-university-students-made-to-pass-400-english-test-several-times


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ