Το επόμενο έτος θα απαγορευθούν τα κινητά τηλέφωνα στις τάξεις των σχολείων της Ολλανδίας

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τα έξυπνα ρολόγια θα απαγορευτούν στις σχολικές τάξεις στην Ολλανδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Οι συσκευές θα επιτρέπονται μόνο εάν χρειάζονται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μαθημάτων ψηφιακών δεξιοτήτων, για ιατρικούς λόγους ή για άτομα με αναπηρίες. «Αν και τα κινητά τηλέφωνα είναι συνυφασμένα με τις ζωές μας, δεν ανήκουν στην τάξη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Robbert Dijkgraaf.

«Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να συγκεντρώνονται και να τους δίνεται η ευκαιρία να μελετούν καλά. Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια αναστάτωση. Πρέπει να προστατεύσουμε τους μαθητές από αυτό».

Η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου, των σχολείων και των σχετικών οργανισμών. Τα σχολεία μπορούν να βρουν τον δικό τους τρόπο να οργανώσουν την απαγόρευση, είπε ο Dijkgraaf, αλλά θα ακολουθήσουν νομικοί κανόνες εάν αυτό δεν αποφέρει αρκετά αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ