Ένα ταξίδι στη Ρουμανία που μου άλλαξε τη ζωή.

Γράφει η Αικατερίνη Δερδελάκου


Το καλοκαίρι αποφάσισα να κάνω ένα ξεχωριστό ταξίδι στην Ρουμανία. Ήταν πάντα ένας προορισμός που ήθελα να επισκεφθώ για να ανακαλύψω την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και την μυθολογία της. Έτσι, έκανα αίτηση σε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού για να δουλέψω ως νηπιαγωγός σε ένα διεθνές καλοκαιρινό σχολείο στο Βουκουρέστι.

Ξεκίνησα την περιπέτειά μου από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου και έμεινα για 45 μέρες. Οι ευρύχωροι κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι ζωντάνια. Επισκέφθηκα την Παλιά Πόλη, ένα γοητευτικό μέρος με ιστορικά κτήρια και εστιατόρια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν. Ανακάλυψα πανέμορφα κτίρια με ατμοσφαιρικές αυλές, όπου οι ντόπιοι και οι τουρίστες απολαμβάνουν την παραδοσιακή κουζίνα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Συνέχισα το ταξίδι μου προς τα Καρπάθια Όρη, μια μαγευτική ορεινή αλυσίδα. Η φύση ήταν εντυπωσιακή, με καταρράκτες, πανέμορφα λιβάδια και καταπράσινα δάση. Επισκέφθηκα το διάσημο κάστρο Μπραν, που είναι γνωστό ως η έμπνευση για το κάστρο του Δράκουλα. Η επίσκεψη ήταν ίσως λίγο τρομακτική, αλλά η αρχιτεκτονική και η θέα ήταν εκπληκτικές.

Το τελευταίο μέρος του ταξιδιού μου ήταν η περιοχή της Τρανσυλβανίας, που είναι γνωστή για τον κόσμο ως η “χώρα του Δράκουλα”. Επισκέφθηκα το κάστρο Μπρασόβ, μια πανέμορφη πόλη με γραφικά κτίρια και τρομακτική ιστορία.

Το ταξίδι μου στη Ρουμανία ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ανακάλυψα την ομορφιά της χώρας, γνώρισα τους φιλόξενους ανθρώπους της και αναπολώ τις αξέχαστες στιγμές που έζησα. Αυτό που την κάνει τόσο οικεία και ξεχωριστή χώρα είναι οι άνθρωποι της. Ένα κράμα σκληρότητας και άρρητου συναισθηματισμού που σε παρακινεί να τους γνωρίσεις καλύτερα καθώς σε προσκαλούν εγκάρδια να γίνεις κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας τους. Η στήριξη και η παρακίνηση που ένιωσα τόσο στο σχολικό περιβάλλον από τους/τις συναδέλφους όσο και από τους γείτονες εκεί που έμεινα ήταν απερίγραπτη. Η απουσία ανταγωνισμού και η ευθύτητα που τους χαρακτηρίζει με έκανε πάντοτε να αισθάνομαι ασφάλεια και σιγουριά, γεμίζοντας με ενέργεια και με θέληση για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε ό,τι κι αν έκανα. Είναι σπουδαίο ξαφνικά να συναντάμε ανθρώπους και να ζούμε μαζί ιστορίες που μένουν για πάντα ως μοναδικές, γλυκές αναμνήσεις που μας γεμίζουν ελπίδα. Από τις οποίες αντλούμε φως και μας ακολουθούν πιστά αλλάζοντας μας προς το καλύτερο.

Σίγουρα θα επιστρέψω ξανά για να ανακαλύψω περισσότερα μυστικά αυτής της όμορφης χώρας και γιατί όχι να αδράξω την ευκαιρία να μάθω φέτος τη ρουμάνικη γλώσσα!!!

La revedere, vechiul eu.

Αντίο, παλιέ εαυτέ μου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση με τα κυπριακά πληρώματα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023
Επόμενο άρθροΜε πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 – Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ