Αριθμός ρεκόρ δασκάλων στην Αγγλία που εγκαταλείπουν το επάγγελμα, δείχνουν τα στοιχεία

Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώνει ότι 40.000 – σχεδόν το 9% του εργατικού δυναμικού – εγκατέλειψαν τα κρατικά σχολεία το 2021-22 πριν από τη συνταξιοδότηση τους.

Οι δάσκαλοι στην Αγγλία εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους σε αριθμούς ρεκόρ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με τους Εργατικούς να υποστηρίζουν ότι ευθύνονται οι «ανίκανες» κυβερνητικές πολιτικές.

Η τελευταία έρευνα εργατικού δυναμικού από το Υπουργείο Παιδείας (DfE) διαπίστωσε ότι 40.000 δάσκαλοι παραιτήθηκαν από τα κρατικά σχολεία πέρυσι – σχεδόν το 9% του εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού και ο υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισε να δημοσιεύει τα στοιχεία το 2011 – ενώ άλλοι 4.000 συνταξιοδοτήθηκαν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι κενές θέσεις διδασκαλίας ήταν επίσης σε υψηλό επίπεδο, με περισσότερες από 2.300 κενές θέσεις σε σύγκριση με 530 πριν μια δεκαετία.

Αγνοείται επίσης, ένας μεγάλος αριθμός δασκάλων λόγω ασθένειας. Οι ημέρες αναρρωτικής άδειας που λήφθηκαν πέρυσι, ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, μια αύξηση άνω του 50% σε σύγκριση με τα επίπεδα αναρρωτικών πριν από την πανδημία.

Ο Τζακ Γουόρθ του Εθνικού Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Έρευνας είπε ότι ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» να βλέπουμε τόσους πολλούς εκπαιδευτικούς σε ηλικία εργασίας να φεύγουν.

«Η αντιμετώπιση της διατήρησης των εκπαιδευτικών θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πρόκλησης της προσφοράς εκπαιδευτικών, με περαιτέρω μέτρα πολιτικής που απαιτούνται για τη μείωση του φόρτου εργασίας των εκπαιδευτικών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αμοιβής των εκπαιδευτικών», είπε ο Worth.

Το DfE ανακοίνωσε ότι σχεδόν 48.000 δάσκαλοι εντάχθηκαν στο επάγγελμα το 2022-23,αριθμός αυξημένος κατά 2.800 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Gillian Keegan, η γραμματέας εκπαίδευσης, δήλωσε: «Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας, είναι φανταστικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν την ανταποδοτική σταδιοδρομία διδασκαλίας, με έναν αριθμό ρεκόρ δασκάλων που εργάζονται τώρα στα σχολεία μας.

“Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γι’ αυτό έχουμε γενναιόδωρες υποτροφίες, ώστε να προσελκύσουμε νέους εκπαιδευόμενους να διδάξουν και στοχεύουμε να επικεντρωθούμε στην υποστήριξη των νέων δασκάλων στην αρχή του ταξιδιού τους.”

Ο αριθμός των δασκάλων που εργάζονται σε κρατικά σχολεία στην Αγγλία έφτασε τις 468.000, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα 8,45 εκατομμύρια φέτος. Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχουν τώρα 3,6 εκατομμύρια μαθητές, σημειώνοντας αύξηση 300.000 σε τέσσερα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, μια νέα εθνική έρευνα συμπεριφοράς που ανατέθηκε από το DfE διαπίστωσε ότι το 60% των διευθυντών και των δασκάλων των σχολείων δήλωσε ότι η κακή συμπεριφορά των μαθητών είχε αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία τους.

Ενώ το 90% των διευθυντών και των ανώτερων διευθυντών σχολείων αξιολόγησαν τη συμπεριφορά του σχολείου τους ως καλή, μόλις το 64% των δασκάλων της τάξης και το 47% των μαθητών ένιωθαν το ίδιο. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι δάσκαλοι έχαναν έξι λεπτά κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, για να αντιμετωπίσουν κακές συμπεριφορές.

Ο Tom Bennett, Κυβερνητικός Σύμβουλος σε θεματα συμπεριφοράς, δήλωσε ότι σύμφωνα με την έρευνα, η συμπεριφορά παραμένει μεγάλο πρόβλημα σε πολλά σχολεία, με τη διατάραξη της τάξης να έχει «τεράστιο» αντίκτυπο στην επιτυχία των μαθητών.

«Αυτό είναι ένα κάλεσμα στα όπλα και μια υπενθύμιση ότι η συμπεριφορά είναι θεμελιώδης για τη μάθηση. Και είναι καλό που το DfE το παίρνει αυτό στα σοβαρά», είπε ο Bennett.

Η σχολική απογραφή του DfE έδειξε επίσης, ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια μαθητές των κρατικών σχολείων εκκριθηκαν για την παροχή δωρεάν σχολικών γεύματων φέτος, με το 24% ή σχεδόν έναν στους τέσσερις μαθητές να τα δικαιούνται, μια αύξηση 122.000 μαθητών από το 2022.

Οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα εάν η οικογένειά τους έχει οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 7.400 £ ετησίως. Περισσότεροι από το 30% των μαθητών στη βορειοανατολική Αγγλία ήταν επιλέξιμοι για τα δωρεάν σχολικά γεύματα, ενώ το ποσοστό έφτανε μόλις 19% στη νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία και ρο 25% στο Λονδίνο.

https://www.theguardian.com/education/2023/jun/08/teachers-england-schools-figures-department-education-survey


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών – Προσπάθειες να μην μπει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας
Επόμενο άρθρο49ο Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων Έφεδρων Αξιωματικών – Δέηση υπέρ των αγνοούμενων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ