“H Μέση Ανατολή σε αναταραχή: ξένες παρεμβάσεις και κακή ηγεσία” Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Άρη Πετάση

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Άρη Πετάση με τίτλο “Μiddle east in turmoil: foreign interference and poor leadership”. Must read για όσους αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου αλλά και το μέλλον των άλλων μικρών και αδύναμων ομάδων μέσα στο ανελέητο περιβάλλον της Μέσης Ανατολής, το βιβλίο του Άρη Πετάση έχει ήδη κατακτήσει την αξιοσημείωτη 5η θέση στο AMAZΟΝ, δύο θέσεις πίσω από το βιβλίο του Αμερικανού Αρχιστράτηγου Πετρέους και 17 θέσης μπροστά από το βιβλίο του Νετανιάχου.

Η Μέση Ανατολή είναι πηγή αστάθειας, ανασφάλειας και αναταραχής. Και στη μέση αυτής της αναταραχής, οι απειλές ενάντια σε μικρότερες ομάδες, όπως οι Έλληνες της Κύπρου και οι Αρμένιοι του Αζερμπαϊτζάν αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Σε αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας Άρης Πετάσης θέτει το ερώτημα “έχουν βιώσιμο μέλλον οι μικρές ομάδες που υφίστανται αδυσώπητη πίεση στη Μέση Ανατολή;”.

To “Middle East in Turmoil Foreign Interference & Poor Leadership” αποτελεί επιστημονική εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι ξένες παρεμβάσεις και η κακή ηγεσία είχαν μόνιμο και καταστροφικό αντίκτυπο στην περιοχή. Εξετάζοντας λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους η βία, οι συγκρούσεις και το χάος έχουν καταστρέψει την περιοχή, το βιβλίο επιτρέπει στους αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί.

Γεννημένος στην Κύπρο, ο Άρης Πετάσης προσφέρει μια συγκροτημένη  και εις βάθος ανάλυση για το πώς είναι η ζωή για μικρότερες ομάδες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στην Κύπρο, των τεσσάρων κουρδικών μειονοτήτων, των μειονοτικών πληθυσμών
στον Λίβανο, την Αίγυπτο και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και των Ισραηλινών Εβραίων και Παλαιστινίων.

Μπορεί, τελικά, να επιστρέψει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή; Ή μήπως το να ζεις με τη συνεχή απειλή του κινδύνου στο κατώφλι σου έχει μετατραπεί απλώς σεφυσιολογική κατάσταση;


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο για Στρατηγικές Αγωγές: Τι προβλέπει η προτεινόμενη Οδηγία
Επόμενο άρθροΟι οικονομικές προκλήσεις και το διεθνές περιβάλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ