Ερντογάν: «Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του στη Συνόδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους λέγοντας πως θα τηρήσει στάση αλληλεγγύης απέναντι τους

Ο κ. Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις του στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν.

«Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε πως πέρυσι στη Σύνοδο Κορυφής της Σαμαρκάνδης έλαβε ομόφωνη απόφαση να παραχωρήσει το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος.

 Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

«Πιστεύω ότι θα δούμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κίνα έχουν μια ισχυρή οικονομική σχέση – Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των εμπορικών μας σχέσεων
Επόμενο άρθροΗγέτης Χεζμπολάχ: Η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ