Ηγέτης Χεζμπολάχ: Η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή

Σήμερα ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, προχώρησε σε δηλώσεις για πρώτη φορά αφού ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς και είπε ότι η επιχείρηση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή.

Η Χεζμπολάχ, είναι μια ανυπέρβλητη στρατιωτική δύναμη που με την υποστήριξη του Ιράν, έχει εμπλακεί σε έντονες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, στη φονικότερη κλιμάκωση μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Ο Νασράλα ευχαρίστησε την Υεμένη και το Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως “Άξονας της Αντίστασης”. Ο άξονας αυτός, περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Ισραήλ.

Αποκάλυψε την αδυναμία της χώρας του Ισραήλ και ανέφερε ότι η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε “σεισμό” της ισραηλινής χώρας.

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: «Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους»
Επόμενο άρθρο64o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [2-12/11/2023] Η έναρξη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ