Oι συναντήσεις Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και το Βασιλιά της Ιορδανίας oλοκληρώθηκαν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκε σε συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κάιρο και το Βασιλιά Αμπντάλα στο Αμμάν

Οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με το Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, στο Αμμάν ολοκληρώθηκαν. Αρχικά οι δύο ηγέτες είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση και έπειτα, παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1μμ. Κατά με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Αμμάν, της Ιορδανίας, και στη συνέχεια μετέβη στο Παλάτι, όπου τον υποδέχθηκε ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Πραγματοποιήθηκε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος και ο Βασιλιάς είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση, προστίθεται.

 

Στην πορεία, παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.  Με τη συνοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Αμμάν, Μιχάλη Ιωάννου, της Διευθύντριας του Διπλωματικού του Γραφείου, Μαριλένας Ραουνάς και της Πολιτικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών, Σαλίνας Σιάμπους, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο γύρω στις 3μμ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Κάιρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Η ανακοίνωση της Προεδρίας ορίζει ότι ολοκληρώθηκε γύρω στις 9.15πμ η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο.

Από νωρίς το πρωί έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έτυχε υποδοχής από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, με τον οποίον παρακάθισε σε συνάντηση. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου.

Προηγούμενο άρθροΥΠΕΝ-ΑΔΜΗΕ: Μνημόνιο Κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, “Great Sea Interconnector”
Επόμενο άρθρο7ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας 8-10 Δεκεμβρίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ