Ερντογάν σχετικά με αερομαχίες στο Αιγαίο: «Ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα, ας τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση»

«Ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα, ας τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση» ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε αναφορά του στις αερομαχίες στο Αιγαίο

Κατά την επιστροφή του από την Αθήνα ο ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις αερομαχίες στο Αιγαίο, δήλωσε «ας κλείσουμε αυτή την σελίδα, ας τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση». «Η Ελλάδα δεν έχει παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία όπως εμείς. Σε αυτόν τον τομέα, έχουμε πλέον καταστεί σε θέση να παράγουμε σε ένα επίπεδο που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες μας. Για τον λόγο αυτό, οι δαπάνες της Τουρκίας για αγορές όπλων είναι ασύγκριτα χαμηλότερες από αυτές της Ελλάδας» σημείωσε. Όσο αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως οι εντάσεις επηρεάζουν αρνητικά την Τουρκία και την Ελλάδα, «τις σημαντικότερες χώρες της περιοχής».

Κατά τις δηλώσεις του ανέφερε επίσης τα εξής: «Για το λόγο αυτό, πρέπει να υπολογίσουμε και να προσπαθήσουμε για το τι είδους ευκαιρίες μπορούμε να παράγουμε από εδώ, τι είδους ευκαιρίες μπορούμε να δημιουργήσουμε προς όφελος των χωρών μας. Μπορώ να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει θετική προσέγγιση σε αυτό το θέμα».

Για τη δίκαιη κατανομή φυσικού πλούτου της περιοχής σχολίασε ότι «δεν επιβουλευόμαστε τα δίκαια κανενός, αλλά είναι ισχυρή η βούλησή μας να μην αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας». Επανήλθε στην πρόταση μιας διάσκεψης διεθνούς επιπέδου και στήριξε ότι ένας περιεκτικός και δίκαιος διαμοιρασμός είναι εφικτός στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά δήλωσή του ο κ. Ερντογάν προτείνει, στην Ελλάδα την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα και την πυρηνική ενέργεια: «Για παράδειγμα, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα την ενέργεια του πυρηνικού σταθμού μας που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη» τόσο στη βόρεια Τουρκία,  όσο και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Υπενθύμισε τα σχέδια της Τουρκίας με τη Μόσχα αναφορικά με την εγκατάσταση στην Ανατολική Θράκη ενός κέντρου διανομής ρωσικού φυσικού αερίου, προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

 

Προηγούμενο άρθροΑστερόκοσμος 2023- 2024: Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο μας προσκαλεί «να γίνουμε ξανά παιδιά»
Επόμενο άρθροΤα ΜΟΕ που συμφωνήθηκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ