Αστερόκοσμος 2023- 2024: Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο μας προσκαλεί «να γίνουμε ξανά παιδιά»

Της Αναστασίας Καραγιάννη

Σε εορταστικό κλίμα ο αστερόκοσμος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να τον επισκεφτούν στη Θεσσαλονίκη

 

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, επιστρέφει από αύριο με 15 παιχνίδια, παγοδρόμιο και υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους πως θα φύγουν με τη  «χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο». Υπό την αιγίδα του MagicPark σας περιμένει, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο από 09.12.23 έως τις 07.01.24.

Ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια Λούνα Παρκ, θα βρίσκονται στα περίπτερα 14 και 15 και στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με 15 παιχνίδια Λούνα Παρκ, κάποια εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Ιταλία, όπως το Καράβι που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. «Το 500 τ.μ. παγοδρόμιο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλους τους λάτρεις του είδους» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Το παγοδρόμιο θα περιβάλλεται από το Σπίτι του Άη-Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι του Face Painting και τις Ξωτικοτριγυρίστρες.

Ο Σάκης Πετρόπουλος  από την magic park που στήνει φέτος  το Χριστουγεννιάτικο πάρκο, σχολίασε πως «πρόκειται για ένα «κόσμημα» της Θεσσαλονίκης ικανό να αφήσει ικανοποιημένους όλους τους επισκέπτες του».

Φέτος με καράβι, χταπόδι και ιταλικές πίτσες

Καινοτομίες παιχνιδιών εμπλουτίζουν το ήδη πετυχημένο πάρκο. Για πρώτη φορά κατ’ αποκλειστικότητα δίπλα από την αψίδα της ΔΕΘ θα στηθεί ένας ξυλόφουρνος που θα ψήνει αυθεντική ιταλική πίτσα. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακή ιταλική Pizza φτιαγμένη από το μηδέν.

Για πρώτη φορά έρχονται μεγάλα παιχνίδια όπως το καράβι που είναι όπως χαρακτήρισε ο κ. Πετρόπουλος είναι «το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ευρώπη». Ένα μεγάλο περιστρεφόμενο χταπόδι στο οποίο μπορούν να ανέβουν οικογένειες εκτός από εφήβους και μια εντυπωσιακή αλυσίδα που θα κάνει διαφορετικές από τις συνηθισμένες κινήσεις. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το πάρκο, ενώ όπως τόνισε ο κύριος Σάκης Πέτροπουλος η εκδήλωση φέτος «είναι πλήρης» από όλες τις απόψεις.

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα του Αστερόκοσμου σημείωσε πως πέρυσι είχε περίπου 100.000 επισκέπτες ενώ φέτος ευελπιστούν, καιρού επιτρέποντος, να πάνε καλύτερα. Άλλωστε όπως ο ίδιος ανέφερε η πόλη μας είναι τουριστικός προορισμός από χώρες των Βαλκανίων ιδιαίτερα και είναι πολύ πιθανό να έχουμε τουρίστες και από αυτές τις περιοχές που θα έρθουν φέτος και στον Αστερόκοσμο. Όλα τα παιχνίδια είναι πιστοποημένα.

Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργήσει από τις 9/12/23 έως τις 7/1/24 με τα εξής ωράρια λειτουργίας: Καθημερινές μέχρι 24/12: 17:00- 23:00, Σάββατο-Κυριακή από τις 24/12:11:00-23:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 Ευρώ (με δωρεάν είσοδο για παιδιά έως 1 μέτρο ύψος και για ΑΜΕΑ σε αναπηρικό αμαξίδιο με έναν συνοδό) και δωρεάν πάρκινγκ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου).

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο site https://asterocosmos.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Για εμάς στόχος είναι μια Ευρώπη με μικρές ανισότητες, που θα δώσει προοπτική στις νέες γενιές»
Επόμενο άρθροΕρντογάν σχετικά με αερομαχίες στο Αιγαίο: «Ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα, ας τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ