Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης

Από την Αμμόχωστο θα πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα για την λύση του κυπριακού προβλήματος, τονίζει ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς στο Euronews, με αφορμή το ντοκιμαντέρ “Varosha European fenced-off city”, το οποίο προβλήθηκε με πρωτοβουλία του σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το Βαρώσι είναι το κλειδί για να ξεκινήσει κάτι θετικό στο Κυπριακό. Αν η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος δεν μπορεί να πιέσει την Τουρκία να κάνει μια υποχώρηση έστω σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα, δεν νομίζω να έχουμε κάποια προοπτική», τόνισε ο κ. Φουρλάς.

Το ντοκιμαντέρ “Varosha European fenced-off city” είναι μια ιδέα και παραγωγή του κ. Τώνη Τουμαζή, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση, σε συνεργασία με την ομάδα «Varosha Initiative» και την Green Olive Productions.

Μιλώντας στο Euronews για το ντοκιμαντέρ και το θέμα του, ο κ. Φουρλάς κάνει λόγο για «μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης, διότι μετά από 50 χρόνια οι Τούρκοι άνοιξαν ένα κομμάτι της περίκλειστης αυτής πόλης για να πηγαίνουν τουρίστες να βλέπουν τα σπίτια».

Και πάνε άνθρωποι, συνεχίζει ο κ. Φουρλάς, οι οποίοι το ’74 είχαν φύγει, νεαροί τότε, ηλικιωμένοι σήμερα, να βλέπουν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους εκεί, ερειπωμένα, σαν τουρίστες.

«Αν αυτό δεν είναι σαδισμός στην καρδιά της Ευρώπης, τότε δεν μπορώ να ξέρω τι άλλο είναι».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται πως, λόγω της παρόδου του χρόνου, η κατάσταση στο Κυπριακό πρόβλημα θα παγιωθεί, ο κ. Φουρλάς τονίζει πως τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις.

«Δεν μπορεί να παραμείνει η κατάσταση ως έχει στην Κύπρο και να οδηγηθούμε σε μια διχοτόμηση, δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Έστω κι αν η Ευρώπη δεν το κατανοεί και δεν μας στηρίζει όπως θα αναμέναμε να το πράξει», κατέληξε ο κ. Φουρλάς.

Πηγή : gr.euronews.com


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους
Επόμενο άρθροΕνώπιον των Πρέσβεων το «Προσκλητήριο Αγνοουμένων» από Κ. Μαυρίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ