Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου – Οι προτεραιότητες των Εκλογών: “συμβόλαιο” ψηφοφόρων και μελλοντικής κυβέρνησης.

Του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου


Ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 είναι σημαντικό, για την αποσαφήνιση των προθέσεων των κομμάτων και αντίστοιχα προς γνώση των ψηφοφόρων για την ορθή επιλογή τους, να κατατεθούν οι θέσεις όσων επιζητούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, στα μείζονα εθνικά ζητήματα και μάλιστα με τις αντίστοιχες προτεραιότητες. Έτσι πχ.:

  1. Το δημογραφικό, εύλογα διατηρεί την πρώτη θέση, αν και τα μέτρα που θα ληφθούν από την προσεχή κυβέρνηση θα αποδώσουν μόνο σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι κρίσιμο και επιτακτικό, τα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα και να είναι σοβαρά, ώστε να δώσουν ισχυρά κίνητρα για τεκνοποίηση και ιδίως για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, Η δημογραφική παρακμή μας, ήδη από το 1980 και ολοένα εντονότερα, απειλεί το γένος των Ελλήνων με συρρίκνωση και, σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με μεταναστευτικές ροές, τουρκικό επεκτατισμό και λειψή εθνική μας παραγωγικότητα, επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής: από την οικονομία, το ασφαλιστικό, την απασχόληση, την άμυνα και την ίδια την ταυτότητα και πολιτιστική φυσιογνωμία του λαού μας, που, στο παρελθόν, άντεξε τόσες κακουχίες, γενοκτονίες, δυνάστες, κλπ, μέσω της δημογραφικής του ευρωστίας, πέρα από οικονομικές δυνατότητες και με ισχυρό φρόνημα για την διαχείριση του ιστορικού Έθνος των Ελλήνων!
  2. Η ασφάλεια και η άμυνα, που διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την ελευθερία του λαού και των πολιτών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και την ομαλή εξέλιξη του κοινωνικού βίου και την ανάπτυξη της οικονομίας για την κοινή ευημερία. Εξασφαλίζει επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε μορφής.

Εδώ, το πρόταγμα είναι η ταχεία παραλαβή και ενσωμάτωση των νέων εξοπλιστικών προμηθειών στις οποίες προέβη τα 3-4 τελευταία χρόνια η χώρα, καθώς και η ανάπτυξη εγχώριας εξοπλιστικής βιομηχανίας για την αμυντική αυτοδυναμία της Ελλάδος ,είτε με ναυπήγηση πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, είτε με προστιθέμενη εγχώρια αξία στα αντίστοιχα οπλικά συστήματα που προμηθευόμαστε.

Επίσης η ολοκλήρωση των θαλάσσιων ζωνών τής Ελλάδος, στα οποία η Ελλάδα υπολείπεται από τις περισσότερες παράκτιες χώρες της υφηλίου που έχουν μεγάλο μήκος αυτών (η Ελλάδα έχει 15,500 χιλιόμετρα και είναι η 9η παγκοσμίως). Με θετική εξαίρεση ,την τελευταία 3ετια, την Ελληνο-Ιταλική οριοθέτηση και την Ελληνο-Αιγυπτιακή (μερική)οριοθέτηση στα Ανατολικά Ρόδου-Κρήτης, η χώρα μας δεν έχει αξιοποιήσει την ΑΟΖ, ούτε έχει Αιγιαλίτιδα Ζώνη 12 ν.μ. στα παρακείμενα πελάγη της, πλην του Ιονίου.

Αλλά και η Υφαλοκρηπίδα της μένει ανεξερεύνητη και ανεκμετάλλευτη πλην της Θάσου (μόνο Δυτικά) και του Ιονίου και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Οι εκκρεμείς οριοθετήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα (Κύπρος -Αίγυπτος). Και, όπου υπάρχει άρνηση ή διχογνωμίες με γειτονικά κράτη, (Τουρκία, Λιβύη, Αλβανία), πρέπει να γίνουν προσωρινές μονομερείς οριοθετήσεις με βάση την μέση γραμμή και να προσκληθούν οι χώρες αυτές να προσφύγουν με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο για οριστική οριοθέτηση.

Να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο την απελευθέρωση και επανένωση της νήσου.

Επίσης, να καταγγελθεί η συνεχώς παραβιαζόμενη από τα Σκόπια και βλαπτική για την Ελλάδα, Συμφωνία των Πρεσπών, αλλιώς να μη δώσει η Ελλάδα τη συναίνεσή της για την ένταξή τους στην Ευρωπαική Ενωση.

3. Η παραγωγικότητα της Οικονομίας της χώρας μας και η αύξηση των εξαγωγών της, σε όλους τους τομείς, όπως και οι άμεσες ξένες επενδύσεις ,πρέπει να αποτελέσουν σοβαρές προτεραιότητες των πολιτικών προγραμμάτων, ώστε να περιοριστούν οι τεράστιες εισαγωγές αγαθών σε όλους τους τομείς , ακόμη και παραδοσιακούς της εγχώριας παραγωγής που σταδιακά εγκαταλείφθηκαν. Η “βιομηχανία” του τουρισμού είναι χρήσιμη και πολύτιμη, αλλά δεν αρκεί για μια υγιή εθνική οικονομία.

4. Πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική εξυγίανση με ισοσκελισμένους

προϋπολογισμούς και να τηρηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις και τα πρωτογενή

πλεονάσματα της οικονομίας μας.

5. Να συνεχιστεί η επιτυχής μείωση της ανεργίας (κάτω του σημερινού 11%), και να στηριχθούν τα ατομικά εισοδήματα με προτεραιότητα στα οικογενειακά και δη τα πολυτεκνικά.

6. Να σταματήσει το brain drain (διαρροή νέων επιστημόνων και εργαζομένων στο εξωτερικό) και να δοθούν κίνητρα επιστροφής τους.

7. Να ελεγχθεί, όπως ήδη γίνεται, η παράνομη μετανάστευση και να απαιτηθεί η αναλογική της κατανομή στις χώρες της Ευρωπ. Ένωσης. Οπωσδήποτε, να ολοκληρωθεί ο προστατευτικός φράκτης στον Έβρο και να συνεχιστεί η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο.

8. Να εξασφαλιστεί η στενή σύνδεση του Ελληνισμού της Διασποράς με την Ελλάδα και να αξιοποιηθεί για τα εθνικά μας συμφέροντα (ιδίως των ΗΠΑ). Να διευρυνθεί ουσιαστικά η ψήφος των Ελλήνων Ομογενών στις βουλευτικές εκλογές.

9. Να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα και οι αξίες της νέας γενιάς και να διευρυνθεί η γνώση της τεράστιας ιστορικής μας κληρονομιάς που συνέβαλε στον Οικουμενικό πολιτισμό. Έχει, δυστυχώς , υποχωρήσει ή παραμένει μόνο σε μερικά μεγάλα γεγονότα η διδασκαλία και η γνώση της ελληνικής ιστορίας και πολιτιστικής παραδόσεως. Ανάλογη πρέπει να είναι και η ουσιαστική αύξηση της θρησκευτικής ελληνορθόδοξης παραδόσεως και ηθικού υπόβαθρου του λαού και κυρίως της νέας γενιάς. Το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης, κυρίως ιδιωτικής, πρέπει να βελτιωθεί δραστικά με ποιοτικά προγράμματα, που δεν θα προβάλλουν κυρίως τις αρνητικές πτυχές της κοινωνικής ζωής, αλλα τις ηθικές και τα θετικά πρότυπα προς μίμηση. Να αλλάξουν τα σχετικά κριτήρια του ΕΣΡ.

10. Πρέπει να επιδιωχθεί με κίνητρα, αντικίνητρα και θετικές αναπτυξιακές επιλογές, ο τερματισμός του “υδροκεφαλισμού” της Αττικής και να δρομολογηθεί η εγκατάσταση πληθυσμού και η οικονομική-κοινωνική ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας, ιδίως στον Βόρειο άξονα της χώρας και στα νησιά, ιδίως του Αιγαίου. Η ερήμωση των ακριτικών περιοχών και η ανισομερής οικονομική ανάπτυξη, υπονομεύουν την ασφάλεια της Ελλάδος, την δίκαιη κατανομή του πλούτου και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και του έμψυχου δυναμικού της πατρίδας μας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ στο Δάσος από το ΚΘΒΕ
Επόμενο άρθροΧανιά: Σε δίκη για κακουργήματα παραπέμπονται έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ