Χρηματιστήριο: Βυθίζεται στο βαθύ κόκκινο με απώλειες άνω του 5%

Σε βαθύ κόκκινο βυθίζεται και το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές, που κλυδωνίζονται από την ρωσική εισβολή στην Ουλρανία.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση στις 911,41 μονάδες, υποχωρώντας σε ποσοστό 4%, ωστόσο σταδιακά η πτώση άρχισε να βαθαίνει και γύρω στο μεσημέρι κατέγραφε απώλειες 5,20%, πέφτοντας κάτω από το όριο των 900 μονάδων, στις 899,85 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 3,2%, το Λονδίνο 2,4%, το Παρίσι 3,1%, η Μαδρίτη 2,9% και το Μιλάνο 3,3%. Με πτώση 1,8% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με 2,9% ο ASX στην Αυστραλία, με 1,7% ο κινεζικός δείκτης Shanghai και με 2,2% ο κινεζικός δείκτης Shenzen. Απώλειες 3,3% στο Χονγκ Κονγκ και 2,6% στη Νότια Κορέα.

Ξεπέρασε και τα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Brent, για πρώτη φορά από το 2014. Το αμερικανικό αργό καταγράφει άλμα 5,3%, στα 96,98 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $102,20.

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία κάνουν άλμα έως και 41%, ενώ η γερμανική ηλεκτρική ενέργεια Μαρτίου εκτοξεύτηκε έως και 31%. Οι τιμές ενισχύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς εντάθηκαν οι εντάσεις για την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπάιντεν και Πούτιν αποδέχονται να οργανωθεί η σύνοδος κορυφής «αν δεν γίνει εισβολή»
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Έντεκα νέα προγράμματα για 62.000 θέσεις εργασίας το 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ