Αναμένοντας την Ανάσταση

της Σοφίας Γερμανού


Aυτό το σημείωμα του Απριλίου  θα ήθελα να ήταν χαρούμενο και απαλλαγμένο από ανησυχίες και δυσάρεστες σκέψεις. Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον ξανθό Απρίλη, τον μήνα που ενέπνευσε ποιητές και μελωδούς… Θα ήθελα να μιλήσουμε για τη φύση και τις τόσες ομορφιές που συνεχίζει να μας χαρίζει απλόχερα παρά τις ασυγχώρητες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Κι ευτυχώς που ακόμη συνεχίζει να λειτουργεί με τους νομοτελειακούς της κανόνες προσφέροντάς μας τα όμορφα δώρα της….

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  λοιπόν και η  φύση στην καλύτερη της ώρα. Γιορτάζει κι οργιάζει!! Η ώρα της ζωής, της χαράς, της ξεγνοιασιάς, της αναγέννησης και της Ανάστασης. Της Ανάστασης του Ιησού Χριστού!! Η νίκη της ζωής επί του θανάτου! Πραγματικά επιθυμούσα να αποφύγω να αναφερθώ σε όλα εκείνα που μαύρισαν και συνεχίζουν να μαυρίζουν τις ψυχές μας.  Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάντα γύρω μας πόλεμοι, πανδημίες, ανθρώπινες καταστροφές και τραγωδίες που  χαλάνε αυτή την φυσική ομορφιά. Η ανθρωπότητα ζει και
συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες που προκάλεσε και προκαλεί τα τελευταία δύο χρόνια η Πανδημία. Παρά τη χαλάρωση των μέτρων ο  Covid-19 και οι μεταλλάξεις του είναι εδώ και μας το υπενθυμίζουν καθημερινά με τις χιλιάδες κρούσματα, τους δεκάδες ασθενείς στις ΜΕΘ και τις δεκάδες ανθρώπινες απώλειες καθημερινά.

Την ίδια χρονική στιγμή, που στην χώρα μας μιλάμε για χαλάρωση μέτρων και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη έξοδο στα χωριά μας, να γιορτάσουμε το Πάσχα και την Ανάσταση με συγγενείς και φίλους, η είδηση για το αυστηρό Lockdown που επιβλήθηκε στους κατοίκους στην Σαγκάη από τις Κινεζικές αρχές, μας προβληματίζει, μας ανησυχεί και μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει και για τι άλλο μας περιμένει ακόμη.

Και πριν καλά καλά προλάβουμε να επουλώσουμε μέρος των πληγών μας, νέο κτύπημα μας βρήκε και χάσαμε ξανά την ηρεμία, τον ύπνο και τον προσανατολισμό μας. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν από δύο μήνες, μας επέστρεψε εν έτει 2022 στην εποχή του ψυχρού πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται. Και ο πόλεμος δυστυχώς συνεχίζεται με σοβαρές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Πόλεις καταστρέφονται. Χιλιάδες μαχητές και άμαχοι χάνουν την ζωή τους. Εκατομμύρια άνθρωποι πήραν τον δρόμο της

προσφυγιάς. Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις μέχρι στιγμής. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και σήμερα ακόμη αν σταματούσε αυτός ο πόλεμος, οι συνέπειες που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί στην ανθρωπότητα, στην οικονομία και την καθημερινότητά μας, θα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν .
Η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση θα είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα και ίσως και για τα επόμενα χρόνια. Εκατομμύρια πολίτες θα οδηγηθούν και πάλι στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Χιλιάδες λουκέτα θα μπουν στις επιχειρήσεις. Η ανεργία και ο πληθωρισμός, που ήδη καλπάζουν θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και όπως όλα δείχνουν κράτη, άνθρωποι κι επιχειρήσεις, παρά τα όποια μέτρα αντιμετώπισης που ανακοινώνονται αποσπασματικά δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κρίση και τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών τους.
Πριν αρχίσω να γράφω αυτό το σημείωμα διάβασα ότι η Γερμανία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, φοβάται μη βρεθεί, κάποια στιγμή στο επόμενο διάστημα, στο δίλημμα σε ποιους θα αναγκαστεί να διακόψει πρώτα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στις επιχειρήσεις ή τους πολίτες;
Αλήθεια πριν από δυο μήνες ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2022 θα ετίθετο έστω και ως προβληματισμός αυτό το δίλημμα; Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι.
– Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει;
– Τι μπορούν να κάνουν τα κράτη για τους πολίτες τους;
– Μπορεί άραγε μια χώρα, ή μια κυβέρνηση από μόνη της, να αντιμετωπίσει αυτή την επερχόμενη κρίση;
Μπροστά λοιπόν σε αυτή την κατάσταση όλες οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν υποχρέωση έναντι των πολιτών τους να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα και να συνεργαστούν για την ανεύρεση άμεσων λύσεων, που θα βοηθήσουν και θα συμβάλουν στη στήριξη των πολιτών για να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Εν μέσω όλων αυτών των ζοφερών καταστάσεων, διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών και αναμένουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Ιησού. Την Ανάσταση της Ελπίδας για πραγματική Ειρήνη και Αγάπη στον κόσμο.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Στη Νέα Υόρκη για το Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ