Απαράδεχτη κι επικίνδυνη η εικόνα του Μητροπολιτικού Ναού Νέας Ζίχνης Σερρών

Μπροστά σε ένα απαράδεχτο κι επικίνδυνο θέαμα βρέθηκαν πάλι και φέτος όσοι κάτοικοι του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών έσπευσαν να επιστρέψουν στο Δήμο τους και να γιορτάσουν μαζί με τους συγγενείς και φίλους τους την Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση του Ιησού.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, ο οποίος βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο και δίπλα στο Δημαρχείο της Νέας Ζίχνης  μοιάζει εγκαταλειμμένος, η δε υγρασία άρχισε να κατατρώει τα θεμέλια του, ενώ η όλη εξωτερική του εμφάνισή μοιάζει με οτιδήποτε άλλο εκτός από Μητροπολιτικό Ναό.

Η εγκατάλειψη του Ναού γίνεται αισθητή δια γυμνού οφθαλμού. Η πρώτη η εικόνα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης και ο πιστός είναι οι σκουριασμένες σιδεριές οι οποίες τοποθετήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια, όταν κατά πάσα πιθανότητα οι εκκλησιαστικές αρχές ,  γκρέμισαν την παλιά πρόσοψη με σκοπό να την ανακαινίσουν. Δυστυχώς το έργο ( για ποιους λόγους δεν γνωρίζουμε) παραμένει στάσιμο και καμία ενέργεια για την αποκατάστασή του δεν γίνεται. Οι σκουριασμένες, στη σειρά, σιδερένιες κολώνες, που δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 60 εκ., είναι τόσο επικίνδυνες που οι κάτοικοι θεωρούν θαύμα ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Για την αποφυγή και στο μέλλον ,ενός δυσάρεστου ατυχήματος, οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Ζίχνης καλούν τις εκκλησιαστικές και δημοτικές αρχές να παρέμβουν άμεσα για ολοκλήρωση και αποκατάσταση του έργου, που η σημερινή του εικόνα προσβάλλει τον Δήμο και την αισθητική των δημοτών του.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜακροχρόνιες Γεωστρατηγικές Ανακατατάξεις στην Γηραιά Ήπειρο.
Επόμενο άρθροΤάσος Χατζηβασιλείου «Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση είναι ζητήματα πανευρωπαϊκά και επομένως χρειάζονται ευρωπαϊκή αντιμετώπιση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ