Παρέμβαση του Λευτέρη Χριστοφόρου στο Ευρωκοινοβούλιο για στήριξη των νησιών και ιδιαίτερα της Κύπρου, από την ΕΕ

  • “Η Κύπρος μέχρι σήμερα έπρεπε να είχε φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό οργανισμό, που δυστυχώς δεν έγινε και για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη η ΕΕ.”
  • “Μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τα νησιά μας που θα μπορεί πραγματικά να αναδείξει τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να δημιουργήσει στα νησιά πηγές ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής”

 

Προβολή παρέμβασης:

 

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου στη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που αφορούσε τα προβλήματα των νησιών της ΕΕ και την αναγκαιότητα χάραξης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής, σε παρέμβαση του τόνισε:

“Κύριε πρόεδρε, πιστεύω ακράδαντα ότι τα νησιά μας αποτελούν το πραγματικό, το φυσικό, το γνήσιο πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανεκτίμητη αξία πού η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ανέδειξε και δεν αξιοποίησε.

Μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τα νησιά μας που θα μπορεί πραγματικά να αναδείξει τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να δημιουργήσει στα νησιά πηγές ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής”

 

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε στη Κύπρο και ζήτησε από την ΕΕ να αντιληφθεί τις δυνατότητες της και να στηρίξει με ουσιαστικά έργα τις προοπτικές της, σημειώνοντας:

“Εμείς πού προερχόμαστε από νησιά είμαστε περήφανοι για την προσφορά και τη συνεισφορά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πατρίδα μου η Κύπρος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική εσχατιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο και θα μπορούσε αυτό το νησί να αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε ενεργειακό κέντρο αλλά ταυτόχρονα και πρότυπο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Κύπρος μέχρι σήμερα έπρεπε να είχε φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό οργανισμό, που δυστυχώς δεν έγινε και για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη η ΕΕ

Η διαπίστωση μας είναι ότι όλα αυτά δεν γίνονται με την ίδια ταχύτητα που θα μπορούσαν να γίνουν, εάν δεν ήταν νησί η Κύπρος και ήταν Ηπειρωτική Ευρώπη.

Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα και να συγχαρώ τον εισηγητή για αυτή την εξαιρετική δουλειά και την έκθεση, τα νησιά μας να βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών της ευρωπαϊκής ένωσης και να αποδείξουμε ότι τα νησιά πραγματικά αξίζουν μιας καλύτερης αντιμετώπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την αντιμετώπιση που είχαν δυστυχώς μέχρι σήμερα.”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΆδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο
Επόμενο άρθροΚ. Καραμανλής για τον νέο Κ.Ο.Κ.: Απόδοση ευθυνών μόνο στους οδηγούς και όχι στα οχήματα – Πιο δίκαιες ποινές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ