Το Φεστιβάλ στο πλευρό των συλληφθέντων ιρανών σκηνοθετών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη σύλληψη από τις ιρανικές Αρχές των ιρανών σκηνοθετών Τζαφάρ Παναχί, Μοχάμαντ Ρασούλοφ και ΜοσταφάΑλεχμάντ και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα που ανέδειξαν παγκοσμίως το ιρανικό σινεμά ωστόσο ανησυχεί βαθύτατα για τις διώξεις, τη λογοκρισία και τον περιορισμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η σύλληψη των τριών ιρανών σκηνοθετών συνιστά ευθεία επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι η πιο πρόσφατη, σε μία σειρά προσπαθειών φίμωσης των καλλιτεχνών του Ιράν, που τον Μάιο οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων ιρανών ντοκιμαντεριστριών ΦιρουζέΧοζροβανί, Μίνα Κεσαβάρζ, Σιλάν Σααντί, ΠαρίσαΑνβαρί και της φωτορεπόρτερ Ραϊανέχ Ταραβατί.

Είμαστε στο πλευρό τους.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠρέσβης Γερμανίας: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΟι εντυπωσιακές πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ