H απελευθέρωση δεν επιτυγχάνεται με την Βρετανο – Τουρκική Διζωνική

της Φανούλας Αργυρού

Το Sigma του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» πρόσφατα πρόβαλε το επετειακό ντοκιμαντέρ  «48 χρόνια μετά, η Κύπρος αιμορραγεί» « Ο Κυπριακός Ελληνισμός  επιζητεί τη δικαίωσή του» της συναδέλφου  Έλενας Καλυφόμματου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:
«…20 Ιουλίου 1974 η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο… προσεγγίζουν ανενόχλητα την περιοχή 5 μίλι της Κερύνειας με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούν  δήθεν ειρηνευτική επιχείρηση  στο νησί 40 χιλιάδες βάρβαροι δολοφονούν, λεηλατούν, βιάζουν και αιχμαλωτίζουν το 37% της πατρίδας μας. Στο πέρασμά τους αφήνουν πίσω τους, 4,000 νεκρούς, 1619 αγνοούμενους, 200,000 χιλιάδες πρόσφυγες ,και  μία πληγή στις καρδιές των Ελλήνων της Κύπρου, που αιμορραγεί ακόμη.
Μέσα στα χρόνια οι λέξεις έχασαν το νόημά τους. Η εισβολή και κατοχή ξεθώριασαν για χάρη μιας φιλίας χωρίς δικαιοσύνη. Η αγωνιστικότητα και η απελευθέρωση διώχθηκαν και μπήκαν στο συρτάρι και τη θέση τους πήραν ο συμβιβασμός και το αδιευκρίνιστο εφικτό.  48 χρόνια η Τουρκία βιάζει την αξιοπρέπειά μας, 48 χρόνια η Τουρκία ασελγεί στην Ιστορία μας. 48 χρόνια είναι πολλά. Ο Πενταδάκτυλος και κάθε γωνιά του σκλαβωμένου νησιού μας καλεί να μη ξεχάσουμε. Να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. Το χρωστάμε άλλωστε στην Ιστορία, στους νεκρούς και στους αγέννητους…».
Το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας..\
Για 48 χρόνια δυστυχώς, ο Κυπριακός Ελληνισμός, θύμα ενός ξένου σχεδιασμού για την πατρίδα του και τη μοίρα του, προκαλείται ασύστολα  να δεχθεί την παράδοσή του.  Η απελευθέρωση όντως θάφτηκε από ξένους και δικούς μας για να προωθηθεί ο τουρκικός σχεδιασμός του 1956  για επανάκτηση της νήσου, του Τούρκου Δρ. Νιχάτ Ερίμ.  Αρχικά  με λύση Ομοσπονδίας με δύο ζώνες.  Στόχος της τουρκικής εισβολής ήταν η λύση Ομοσπονδίας (Διζωνικής) όπως ζητούσε ο Μπουλέτ Ετσεβίτ ο σφαγέας της Κύπρου,  πριν τις δύο εισβολές του , μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός.  Το  επιβεβαίωσε και ο Τούρκος Στρατηγός Κενάν Εβρέν και πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας,  «Σημερινή» 12 Φεβρουαρίου 1990.
« Στόχος της εισβολής ήταν η δημιουργία μιας ομοσπονδίας στην Κύπρο. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, όμως η δημιουργία της ομοσπονδίας στο τραπέζι ακόμα δεν έγινε κατορθωτή. Ο στόχος αυτός παραμένει απραγματοποίητος».
Για 48 χρόνια επιμένουν αμετανόητοι ,  ξένοι και δικοί μας διζωνικοί εντός και εκτός Κύπρου και Ελλάδας, να επιβάλουν με πείσμα τα τουρκικά σχέδια πάνω στην αιμορραγούσα Κυπριακή Δημοκρατία. Πολέμησαν και πολεμούν όσους υποστηρίζουν αταλάντευτα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Και δεν υποτάσσονται στις διζωνικές ραδιουργίες των.  Μας βάφτισαν λύση του Κυπριακού, την ταπείνωση και υποταγή στα τουρκικά και βρετανικά σχέδια. Όπως είπε χαρακτηριστικά η συνάδελφος Έλενα Καλυφόμματου, που δεν μπορούσε να λεχθεί καλύτερα:
«Η αγωνιστικότητα και η απελευθέρωση διώχθηκαν και μπήκαν στο συρτάρι και τη θέση τους πήραν ο συμβιβασμός και το αδιευκρίνιστο εφικτό. Για   48 χρόνια η Τουρκία βιάζει την αξιοπρέπειά μας, 48 χρόνια η Τουρκία ασελγεί στην Ιστορία μας».  Παράλληλα  για 48 χρόνια ξένοι και δικοί  βιάζουν την νοημοσύνη μας, την συνείδησή μας, τα ανθρώπινα μας δικαιώματα, επιμένοντας να δεχθούμε τα τετελεσμένα των δύο βάρβαρων τουρκικών εισβολών με τον εξευτελισμό μιας διζωνικής «λύσης». Και όμως κάποιοι δεν τα βάλαμε στο συρτάρι, επιμένουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε όπως μπορούμε για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και όχι ΔΔΟ.
Ενόψει  του Συνεδρίου των Αποδήμων  που λαμβάνει φέτος χώραν  μεταξύ 26 -29 Ιουλίου 2022 στη Λευκωσία, να  θυμίσω σήμερα,  τη βαρυσήμαντη ομιλία του Προέδρου της ΠΣΕΚΑ Κερυνειώτη   Φίλιπ Κρίστοφερ από τις ΗΠΑ, σε προηγούμενο Συνέδριο των Αποδήμων, Λευκωσία 21.8.2017. Την οποία απομαγνητοφώνησα και δημοσίευσα ολόκληρη στις   25.8.2017, στα αγγλικά όπως τα είπε. Διαβάστε εδώ:
Μια ομιλία, ένας χαιρετισμός ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ.
Το θέμα δεν είναι δι-κοινοτικό όπως το κατάντησαν οι διαπραγματεύσεις από το 1977  αλλά θέμα παράνομης εισβολής και κατοχής, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παράνομου εποικισμού, παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, εθνοκάθαρσης, καταστροφής πολιτιστικής κληρονομιάς.   Μια ομιλία που ενόχλησε τα διζωνικά κατεστημένα εντός και εκτός Κύπρου.
Ένα μικρό απόσπασμα μεταφρασμένο στα ελληνικά:
«…Το κόμμα εμάς των Κυπρίων στην αποδημία,  είναι ένα, το κόμμα μας είναι η Κύπρος και αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και επανένωση της Κύπρου. Εξού και αυτό το συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, γιατί ως Κύπριοι της αποδημίας βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.  Τα βλέπουμε από δική μας σκοπιά. Ζούμε σε χώρες με διαφορετικότητα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε στον σημερινό κόσμο να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα υποστηρίζοντας μια δι-ζωνική, δι-κοινοτική ομοσπονδία. Αυτή είναι μια Δημοκρατία, μια Δημοκρατία που προσφέρει υπό τον  Θεό, αδιαίρετη δικαιοσύνη για όλους… Γνωρίζω πολλοί από εσάς τους απόδημους Κύπριους είστε αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι. Σας λέω φίλοι μου ότι η δουλειά συνεχίζεται, η ελπίδα υπομένει  και το όνειρο για επιστροφή στη Κερύνεια δεν θα πεθάνει ποτέ.»
Ο Φίλιπ Κρίστοφερ αναφερόμενος στην «επανένωση» βέβαια,  δεν εννοεί την επιτήδεια «επανένωση» των διζωνικών που εννοούν «δύο συνιστώντα κράτη» σε μια  δικοινοτική, διζωνική διχοτόμηση του νησιού. Αλλά την γνήσια επανένωση της ΚΔ, ολόκληρης της νήσου. Σε ενιαίο κράτος.
«…We as overseas Cypriots our party is one, our party Is Cyprus and we are fighting for freedom and the reunification of Cyprus. Therefore this particular conference of Overseas Cypriots, because we as overseas Cypriots see things differently.  We see it from our point of view. We live in countries of diversity and we cannot understand that in today’s world we are looking to solve the problem by making it bι-zonal, bι-communal federation.  This is one Republic, a Republic that offers under God, indivisible justice for all… I know many of you overseas Cypriots are frustrated and many disappointed. I can tell you my friends that the work goes on, the hope endures and the dream of going back to Kyrenia will never die.»
Ναι, Φίλιππε,  δεν θα πεθάνει ποτέ! ΄Οσο και να μας πολεμούν οι διζωνικοί ξένοι και δικοί μας.  Γιατί αυτή η πατρίδα μας ανήκει, και τη θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, και τα παιδιά των παιδιών μας.
Θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ όσο υπάρχουμε. Και μετά εμάς θα συνεχίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Το χρωστάμε  και το χρωστούν και εκείνα άλλωστε στην «Ιστορία, στους νεκρούς και στους αγέννητους»…
Γιατί η αποτυχία των διζωνικών,  ξένων και δικών μας  να επιβάλουν την βρετανο-τουρκική διζωνική εδώ και 48 χρόνια,  οφείλεται ακριβώς στην αντίσταση μας, των  αντι-διζωνικών πολιτών εντός και εκτός Κύπρου  και ΜΜΕ έντυπων και ραδιοφωνικών\τηλεοπτικών.   Γι΄αυτό και τους ενοχλεί.  Το εξέφρασε  και ο «πρωτοσύγκελος» της τερατώδους διζωνικής, Βρετανός   Σερ Άλαν Ντάνγκαν στο βιβλίο του, εξωτερικεύοντας τον θυμό του για την … αποτυχία τους στο Κράν Μοντανά… Και πριν από αυτόν πιο ανοικτά και ξεδιάντροπα ο αρχιτέκτονας του «Σχεδίου Ανάν» Σερ Ντέιβιντ Χάνει στο δικό του βιβλίο…
«…Η επαγγελματική μας ομάδα είναι απαρηγόρητη για την σκληρή δουλειά που έκανε,  αλλά πολύ περισσότερο από όλους ο ΄Υπατος μας Αρμοστής στην Κύπρο Matthew Kidd, ο οποίος νοιώθει πλήρως απογοητευμένος και προδομένος από τον Νίκο Αναστασιάδη».  Άρθρο Φ.Α Sigmalive 19.4.2021
Οι χήνες του λόρδου Χάνει και τα corrupt media

( https://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/447813/oi-xines-tou-lordou-hannay-kai-ta-corrupt-media )

Sigmalive 25.7.2022


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟι εντυπωσιακές πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Επίθεση στην αντιπολίτευση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακριβώς!!! Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ!
    Με τα οποία ο Γριβας κι ο Μακάριος, έστησαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ το 55-59, όπου δεκάδες ήρωες έδωσαν τη ζωή τους. Το αποτέλεσμα τους, ήταν οι εγγυήσεις και τα μονομερή δικαιώματα επέμβασης!
    Με τα οποία ο Γριβας, προετοιμάζοντας το πραξικόπημα, δήλωνε πως δεν θα τολμήσει η Τουρκία να εισβάλει, και ακόμα κι αν εισβάλει «μπορούμε και μόνοι μας να τους αποκρούσουμε». Και το αποτέλεσμα του, ήταν όσα αναφέρονται πιο πάνω τον Ιούλη του 1974…με την κατοχή να συνεχίζεται, και τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες στην πλειοψηφία τους να εξοντώνονται ή να φευγουν…
    Ακριβώς τα ίδια! Με τους πύρινους λόγους του κ. Φίλιππου και της κ. Αργύρου, για το δίκιο και τον Θεό, θα μας μείνει η μόνιμη διχοτόμηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ